foto: REUTERS/SCANPIX
Nmehas vārti dod Vācijai trešo Eiropas U-21 čempiones titulu futbolā
Lukass Nmeha.
Futbols
2021. gada 7. jūnijs, 13:17

Nmehas vārti dod Vācijai trešo Eiropas U-21 čempiones titulu futbolā

Jauns.lv / LETA

Trešo reizi par Eiropas U-21 meistarsacīkšu uzvarētāju futbolā svētdien Ļubļanā kļuvusi Vācijas valstsvienība, svinot panākumu pēc Lukasa Nmehas gūtajiem vārtiem.

Vācija finālā ar 1:0 (0:0) svinēja uzvaru pār Portugāli.

Mančestras "City" piederošais uzbrucējs, kurš 2020./2021.gada sezonu pavadīja Beļģijas komandā "Anderlecht", 49.minūtē guva vārtus, nodrošinot Vācijai trešo čempionu titulu pēc uzvaras 2009. un 2017. gada turnīrā.

Savukārt Nmeha kļuva par turnīra labāko vārtu guvēju, izceldamies ar četriem precīziem raidījumiem.

Portugāle, kas tikai reizi apdraudēja Vācijas izlases vārtus, trešo reizi kļuva par vicečempioni.

Pirmo 15 spēles minūšu laikā Tjagu Tomāšs to izdarīja neilgi pēc spēles sākuma, bet Mančestras "United" aizsargs Djogu Dalots divreiz raidīja bumbu tuvu vārtiem.

Florians Vircs, kurš pusfinālā divreiz guva vārtus pret Nīderlandi, bija tuvu tam, lai Vācija vadību iegūtu jau 15 minūtes pēc spēles sākuma, kad bumba pēc viņa sitiena ārpus soda laukuma atleca atpakaļ laukumā no pārliktņa apakšējās daļas.

Drīz pēc tam Portugāles vārtsargs Djogu Košta novērsa draudus saviem vārtiem pēc Nmehas un Arnes Maiera sitieniem.

Vācija pelnīti izvirzījās vadībā 49.minūtē, kad Nmeha saņēma lielisku Ridles Baku piespēli, apmānīja Koštu un ieripināja bumbu tukšos vārtos.

Uz maiņu laukumā nākušais Karims Adejemi izšķērdēja iespēju dubultot Vācijas pārsvaru 18 minūtes pirms spēles beigām, sitot tieši virsū Koštam pēc Dalota piespēles, bet pēc tam Portugāles vārtsargs atvairīja spēcīgu Nmehas sitienu no distances.

Izcili spēlējošais Košta atvairīja arī Adejemi raidījumu mača beigās, taču tam nebija nozīmes, jo Štefana Kunca vadītā komanda spēli novadīja līdz uzvarošām beigām.

Pusfinālā Vācija ar 2:1 apspēlēja Nīderlandi, bet Portugāle ar 1:0 pieveica līdzšinējo čempioni Spāniju.

Tieši Spānija kopā ar Itāliju visbiežāk uzvarējusi šajās sacensībās, uzvarētāju kausu virs galvas ceļot pa piecām reizēm.