foto: ddp images/CTK / Vida Press
Parīzē "Roland Garros" laikā arestē krievu tenisisti Sizikovu
Jana Sizikova vienspēlēs savas karjeras laikā nav spīdējusi, kamēr dubultspēlēs nereti ielauzusies labāko simtniekā.
2021. gada 4. jūnijs, 16:05

Parīzē "Roland Garros" laikā arestē krievu tenisisti Sizikovu

Jauns.lv / LETA

Krievijas Tenisa federācijas (FTR) pārstāve Jana Sizikova Parīzē pēc Francijas atklātā čempionāta pirmās kārtas mača dubultspēļu turnīrā arestēta uz aizdomu pamata par sarunātu spēles iznākumu, vēsta dienas laikraksts "Le Parisien".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ceturtdien Sizikova kopā ar citu FTR pārstāvi Jekaterinu Aleksandrovu pirmās kārtas mačā cieta sagrāvi ar 1-6, 1-6 pret Austrālijas duetu Ajla Tomljanoviča/Storma Sendersa.

Pēc tam, kad 26 gadus vecā Sizikova bija pametusi masāžas galdu, viņa tika arestēta, vēsta "Le Parisien".

Laikraksts ziņo, ka tenisistes viesnīcas numurā tika veikta kratīšana.

Sizikova tiek turēta aizdomās par mača rezultāta ietekmēšanu pagājušā gada rudenī notikušā "Roland Garros" dubultspēļu turnīra pirmās kārtas mačā. Viņa un amerikāniete Medisona Brengla ar rezultātu 6-7 (8:10), 4-6 zaudēja rumānietēm - Andreai Mitu un Patrīcijai Marijai Cigai.

Toreiz vairāki bukmeikeru kantori ziņoja par aizdomīgām likmēm. Īpaši viņu uzmanību piesaistīja otrā seta piektais geims. Tobrīd lieli līdzekļi tika ieguldīti par to, ka Sizikova un Brengla zaudēs tieši šajā geimā, kad rezultāts setā bija 2-2.

Servēja Sizikova, kura jau pirmajā servē pieļāva dubultkļūdu, pēc tam duets zaudēja divas izspēles, rezultātam kļūstot 0:40. Tad Sizikovai gadījās vēl vienu dubultkļūda, un geims tika zaudēts.

Kā ziņo vācu laikraksts "Die Welt", Francijas policija un Tenisa integritātes nodaļa (TIU) nekavējoties sāka izmeklēšanu. Tagad, sešus mēnešus vēlāk, Sizikova atkal ieradās Parīzē uz turnīru un atkal zaudēja pirmajā kārtā, bet ar citu partneri.

Tiek ziņots, ka policija ļāva tenisistei nostartēt turnīrā, un tikai pēc zaudējuma viņa tika arestēta.

Tīmekļa vietne "www.championat.com" vēsta, ka Krievijas konsulāts Parīzē ir apstiprinājis tenisistes aizturēšanu. Sportiste policijā var tikt turēta 72 stundas. Pagaidām aizturētajai Sizikovai nav advokāta, bet Krievijas diplomāti mēģina viņai to sagādāt.

Šobrīd Sizikova dubultspēlēs ieņem 101.vietu pasaules rangā. Karjeras laikā viņa kopā ar Anastasiju Potapovu ir uzvarējusi vienā WTA dubultspēļu turnīrā - 2019.gadā Lozannā.

Sods par dalību rezultātu ietekmēšanā, ko var piešķirt TIU, paredz naudas sodu līdz 250 tūkstošiem dolāru (206 307 eiro), kā arī summas, ko spēlētājs nopelnījis krāpšanas rezultātā, atmaksu.

Var tikt lemts arī par Sizikovas diskvalifikāciju, tai skaitā uz mūžu, jo sodi tenisā par sarunātām spēlēm ir pat stingrāki nekā par dopinga lietošanu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

"www.championat.com" vēsta, ka pēdējo gadu laikā uz mūžu diskvalificēti apmēram desmit mazākpazīstami tenisisti.

Sezonas otrais "Grand Slam" turnīrs - Francijas atklātais čempionāts - norisināsies līdz 13.jūnijam, kad noslēgsies 2021.gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācija. Abas Latvijas tenisistes pirms "French Open" ir drošās pozīcijās, lai izcīnītu ceļazīmi uz Olimpiādi.