foto: AFP/Scanpix
Ostapenko iekļūst "French Open" dubultspēļu sacensību trešajā kārtā
Latvijas viena no vadošajām tenisistēm Aļona Ostapenko.
Citi sporta veidi
2021. gada 4. jūnijs, 14:55

Ostapenko iekļūst "French Open" dubultspēļu sacensību trešajā kārtā

Jauns.lv / LETA

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko kopā ar rumānieti Moniku Nikulesku piektdien svinēja uzvaru Francijas atklātā čempionāta dubultspēļu turnīra otrajā kārtā.

Ostapenko un Nikulesku, kas sacensībās izsētas ar 12.numuru, ar 6-1, 6-2 pieveica starptautisko duetu Nao Hibino (Japāna)/Oksana Kalašņikova (Gruzija).

Jau pirmajā geimā Ostapenko un Nikulesku uzvarēja, servējot pretiniecēm, kuras uzvarēja tikai vienā izspēlē. Trešajā geimā no līdzīga iznākuma Japānas/Gruzijas duets izvairījās, atspēlējot trīs breikbumbas, bet piektajā un septītajā geimā atkal zaudēja servējot - 6-1 Ostapenko un Nikulesku labā.

Otrajā setā pirmais breiks notika ceturtajā geimā, kurā Nikulesku ar Ostapenko atvēlēja servējošajām pretiniecēm uzvaru vienā izspēlē - 3-1.

Otro reizi Latvijas/Rumānijas duets uzvarēja, servējot pretiniecēm, astotajā geimā, izmantojot pirmo mačbumbu - 6-2.

Uzvarētājas bija labākas gandrīz visos statistikas rādītājos, gūstot gan vairāk punktu ar pirmo (83% pret 53%), gan otro  (64% pret 26%) servi.

Viņas punktā pārvērta piecas no 12 breikbumbām, pretiniecēm šādu iespēju nepiedāvājot vispār.

No 100 izspēlēm Ostapenko un Nikulesku vinnēja 63.

Par otrās kārtas pārvarēšanu katra no uzvarētājām nopelnīja pa 240 pasaules dubultspēļu ranga punktiem.

Viņu pretinieces astotdaļfinālā piektdien būs māsas Karolīna un Kristīna Plīskovas no Čehijas, kuras ar 6-7 (6:8), 6-3, 6-3 uzvarēja sacensībās ar astoto numuru izsēto Ķīnas duetu Jifaņu Su/Šuai Džanu.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā Ostapenko un Nikulesku ar 6-0, 6-3 pārspēja ukrainietes Martas Kostjukas un baltkrievietes Aleksandras Sasnovičas duetu.

Pirmdien vienspēlē WTA ranga 44.rakete Ostapenko pirmajā kārtā ar 4-6, 6-4, 3-6 piekāpās amerikānietei Keninai (WTA 5.), kurai Parīzē piešķirts ceturtais numurs.

Otra Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova (WTA 48.) pirmajā kārtā otrdien ar 3-6, 3-6 zaudēja Dženiferai Breidijai no ASV (WTA 14.), kurai piešķirts 13.numurs.

Abas Latvijas pārstāves par zaudējumu pirmajā kārtā ieguva pa desmit pasaules vienspēļu ranga punktiem.

Sezonas otrais "Grand Slam" turnīrs - Francijas atklātais čempionāts - norisināsies līdz 13.jūnijam, kad noslēgsies 2021.gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācija. Abas Latvijas tenisistes pirms "French Open" ir drošās pozīcijās, lai izcīnītu ceļazīmi uz Olimpiādi.