foto: AP/Scanpix
Zviedrijas hokejisti uzvar Slovākiju un pakāpjas uz ceturto vietu
Hokejs
2021. gada 30. maijs, 23:16

Zviedrijas hokejisti uzvar Slovākiju un pakāpjas uz ceturto vietu

Jauns.lv / LETA

Zviedrijas vīriešu hokeja izlases svētdien Rīgā svinēja uzvaru pasaules čempionāta mačā, pakājoties uz ceturto vietu A apakšgrupā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Zviedrija Olimpiskajā sporta centrā notikušajā mačā ar rezultātu 3:1 (0:1, 1:0, 2:0) pārspēja Slovākiju.

Pirmā perioda pēdējā minūtē zviedri ieraidīja ripu savos vārtos. No slovākiem pēdējais tai pieskārās metienu izdarījušais Peters Cehlāriks, kurš ir starp čempionāta labākajiem vārtu guvējiem.

Mača vidū Markuss Serensens izlīdzināja rezultātu, bet trešā perioda 12.minūtē Viktors Ūlofsons realizēja vairākumu un panāca 2:1. Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 13 sekundes, Īzaks Lundestrems raidīja ripu tukšos vārtos un pielika punktu Zviedrijas izlases uzvarai.

Abas izlases turnīru bija iesākušas diametrāli pretēji - Slovākija svinēja trīs uzvaras pēc kārtas, bet Zviedrijai bija divas neveiksmes.

Ar 12 punktiem piecos mačos A grupas vadībā ir Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) komanda, kurai ar tikpat punktiem sešās cīņās seko Šveice un Slovākija. Pirmo četrinieku ar deviņiem punktiem sešos mačos noslēdz Zviedrija, tālāk ar astoņiem punktiem piecos dueļos seko Čehija, bet tikpat punktu sešās spēlēs ir Dānijai. Baltkrievijai un Lielbritānijai ir pa četriem punktiem sešos dueļos.

2021.gada pasaules čempionāts Rīgā notiks līdz 6.jūnijam.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.