foto: Zumapress/Scanpix
Krievijas Olimpiskās komitejas komandai pasaules čempionātā Rīgā palīdzēs pieredzējušais vārtsargs Bobrovskis
Floridas "Panthers" vārtsargs Sergejs Bobrovskis.
Hokejs
2021. gada 28. maijs, 10:21

Krievijas Olimpiskās komitejas komandai pasaules čempionātā Rīgā palīdzēs pieredzējušais vārtsargs Bobrovskis

Jauns.lv / LETA

Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) komandai pasaules čempionātā Rīgā pievienosies Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Floridas "Panthers" vārtsargs Sergejs Bobrovskis, ceturtdien savā "Twitter" kontā paziņoja Krievijas Hokeja federācija (FHR).

Vārtsarga pārstāvētā "Panthers" trešdien ar 0:4 viesos piekāpās Tampabejas "Lightning", sērijā atzīstot oponentu pārākumu ar 2-4.

Bobrovskis šajā spēlē laukumā nedevās.

"Bobrovskis pievienosies Krievijas komandai pasaules čempionātā," vēsta ieraksts FHR "Twitter" kontā.

Hokejista ierašanās Rīgā paredzēta 29.maijā.

A grupā pēc četrām spēļu kārtām pa deviņiem punktiem ir Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) komandai, Šveicei un Slovākijai, Dānijai ir pieci punkti, pa četriem iekrājusi Baltkrievija un Lielbritānija, trīs ir Zviedrijai, bet divi punkti - Čehijai, abām pēdējām komandām aizvadot pa trim mačiem.

Ierasti pasaules čempionāts sākas maija pirmajā nedēļā, bet šogad tas pārcelts uz mēneša beigām, lai nepārklātos ar nacionālo čempionātu izspēli un NHL regulāro turnīru.

2021.gada pasaules čempionāts Rīgā notiks līdz 6.jūnijam.

B apakšgrupā, kurā spēlē Latvija, Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Norvēģija, Itālija un Kazahstāna, mači notiek "Arēnā Rīga", bet A apakšgrupas izlases Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) komanda, Zviedrija, Čehija, Šveice, Slovākija, Dānija, Baltkrievija un Lielbritānija savus dueļus aizvada Olimpiskā sporta centra futbola laukumā ierīkotajā ledus laukumā.

2022.gadā turnīru plānots uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

2021.gada pasaules čempionāts Rīgā notiks līdz 6.jūnijam.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.