foto: Hockey.by
IIHF samaksājuši Baltkrievijai finansiālu kompensāciju
Baltkrievijas Hokeja federācijas prezidents Dmitrijs Baskovs.
Hokejs
2021. gada 27. maijs, 06:03

IIHF samaksājuši Baltkrievijai finansiālu kompensāciju

Jauns.lv

Baltkrievija saņēmusi finansiālu kompensāciju no Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) par to, ka viņiem atņemtas tiesības rīkot hokeja pasaules čempionātu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā Baltkrievijas televīzijas kanālam STV pastāstīja Baltkrievijas Hokeja federācijas (BHF) prezidents Dmitrijs Baskovs, saņemtā summa pilnībā ļāvusi segt visas čempionāta un tā atcelšanas dēļ radītās izmaksas kā arī nauda nedaudz palikusi pāri un tiks ieguldīta sporta veida attīstībā.

Baskovs sarunā piebilda, ka pēc čempionāta pārcelšanas no Minskas zaudējuši ir visi, ieskaitot vienpersoniskos rīkotājus – Latvijas pusi. “Esmu drošs, ka viņiem nav viegli vienatnē organizēt šo pasākumu,” pauž BHF prezidents.

Jauns.lv jau ziņoja, ka Baskovs ir iekļauts Latvijā nevēlamu personu sarakstā, jo tiek apsūdzēts līdzdalībā noziegumos pret baltkrievu tautu, ieskaitot līdzdalībā Romāna Bondarenka nogalināšanā.

2021. gada pasaules čempionātu šogad bija jāuzņem Minskai un Rīgai, tomēr 18. janvārī IIHF Padomes sēdē Minskai tika atņemtas 2021. gada pasaules čempionāta rīkotāju tiesības. Februārī IIHF Padome nobalsoja par Rīgas apstiprināšanu par vienīgo 2021. gada pasaules hokeja čempionāta rīkotāju.