foto: AP/Scanpix
Sevastova divos setos uzvar Kontu un sasniedz trešo kārtu
Par trešās kārtas sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 120 punktus.
Citi sporta veidi
2021. gada 1. maijs, 16:03

Sevastova divos setos uzvar Kontu un sasniedz trešo kārtu

Jauns.lv / LETA

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova sestdien Madrides "WTA 1000" sērijas turnīra otrajā kārtā ar rezultātu 6-3, 6-3 pārspēja Lielbritānijas pārstāvi Johannu Kontu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sevastova WTA rangā ieņem 54.vietu, bet Konta ir 18. un turnīrā bija izlikta ar 15.numuru.

Par trešās kārtas sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 120 punktus, bet par uzvaru kvalifikācijā viņai pienākas vēl 30 punkti. Tādējādi liepājniece veiksmīgi aizstāvējusi pirms diviem gadiem Madridē izcīnītos 120 punktus.

Trešajā kārtā viņai būs spēkošanās ar šveicieti Džilu Taihmanu (WTA 40.) vai spānieti Paulu Badosu (WTA 62.).

Sevastova šajā mačā pretiniecei servi atņēma četras reizes, kamēr pati tika nobreikota vienu reizi. Ar vislielāko pretestību viņa saskārās setu pēdējos, devītajos, geimos - pirmajā setā tikai ar piekto breikbumbu panākot 6-3, bet otrajā pati atspēlējot četras breikbumbas.

Liepājniece iepriekš pārvarēja divas kvalifikācijas kārtas, bet pamatturnīra pirmajā spēlē ar 6-0, 6-3 pārliecinoši uzvarēja Annu Bogdanu no Rumānijas (WTA 102.). Tikmēr Konta pirmajā mačā ar 6-4, 6-2 uzvarēja Jūliju Putincevu no Kazahstānas (WTA 30.).

Abas tenisistes iepriekš savā starpā tikušās četrreiz, abām uzvaras dalot uz pusēm. Nesenākā tikšanās bija 2017.gadā Štutgartes "WTA 500" turnīra otrajā kārtā, kad Sevastova uzvarēja ar 6-3, 7-5, bet pēc tam apstājās ceturtdaļfinālā.

Sevastova Kontu uzvarēja arī 2016.gada "US Open" turnīra ceturtajā kārtā, bet vēlāk togad Lielbritānijas tenisiste bija pārākā sacensībās Pekinā.

Sevastovai veiksmīgākās sacensības šinī sezonā bija marta beigās Maiami "WTA 1000" turnīrā, kur izdevās sasniegt ceturtdaļfinālu. Pēc tam bija zaudējums Čārlstounas "WTA 500" sērijas turnīra otrajā kārtā pret amerikānieti Ketrīnu Maknelliju, kā arī divas izšķirošās uzvaras Latvijas uzvarā pār Indiju Billijas Džīnas Kingas kausa izcīņas "play-off" spēlē Jūrmalā.

Konta šosezon piedalījusies vien četros turnīros, divos no tiem sasniedzot trešo kārtu. Tiesa, abos turnīros viņa no pirmās kārtas bija brīva. Austrālijas atklātajā čempionātā viņa pirmās kārtas spēlē izstājās otra seta sākumā.

Latvijas tenisiste šosezon 22 spēlēs izcīnījusi 14 uzvaras, bet Kontai ir trīs uzvaras astoņos dueļos. Sevastova karjeras laikā izcīnījusi četras WTA vienspēļu trofejas, kamēr Kontas rēķinā ir trīs vienspēļu tituli.

Sevastova turnīrā Madridē spēlē ceturto reizi karjerā. Liepājnieces labākais rezultāts ir 2017.gadā sasniegtais pusfināls, kurā ar 2-6, 3-6 tika zaudēts turnīra trešajai raketei rumānietei Simonai Halepai.

Jau ziņots, ka Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko (WTA 50.) piektdien Madrides "WTA 1000" sērijas turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 6-3, 6-1 uzveica Slovēnijas tenisisti Polonu Hercogu (WTA 73.).

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Turnīrs Madridē notiek uz māla seguma.

Pērn Sieviešu tenisa asociācija (WTA) līdz ar zīmola atjaunošanu veica arī izmaiņas tās rīkoto turnīru kategoriju nosaukumos. Izmaiņas veiktas sadarbībā ar Tenisa profesionāļu asociāciju (ATP), lai sporta veida augstākajā līmenī būtu līdzjutējiem saprotama sacensību struktūra.

Sākot ar 2021.gadu, WTA rīkotajos turnīros augstākais līmenis ir WTA 1000 (iepriekš - "Premier Mandatory" un "Premier 5"), tam seko WTA 500 ("Premier 700"), WTA 250 ("International") un WTA 125 (125 K) līmeņi. Turnīros iegūstamie punkti un naudas prēmijas palikuši tie paši, kas iepriekš.