Hokejs
2021. gada 20. aprīlis, 05:25

Lukašenko dēls saņēmis diskvalifikāciju par īpaši nesportisku rīcību hokeja spēlē

Jauns.lv

Baltkrievijas vadoņa Aleksandra Lukašenko vidējais dēls Dmitrijs amatieru hokeja spēlē izcēlies ar ļoti nesportisku un rupju rīcību.

41 gadu vecais uzņēmējs Dmitrijs Lukašenko, kurš ir arī Baltkrievijas Olimpiskās komitejas loceklis, Minskas čempionāta otrās divīzijas (pēc spēka trešā līga) līdervienību mačā starp komandā “Bastion” un “Ščit” vienam no pretiniekiem ar nūju iesitis starp kājām.

Par savu rupjību Lukašenko nekavējoties saņēma 5+20 minūšu noraidījumu un bija spiests pamest ledu.

foto: Shutterstock
Sitiens ar nūju pretiniekam starp kājām tiek uzskatīts par vienu no rupjākajiem pārkāpumiem hokejā.

Dmitrijs laikam nespēja sadzīvot ar “Ščit” otro zaudējumu pret “Bastion” komandu, kuru rindās ir divi viņa brāļi Viktors un Nikolajs. Interesanti, ka vien 16 gadus vecais Nikolajs ir trešais rezultatīvākais spēlētājs visā līgā un otrs labākais vārtu guvējs – viņš 23 mačos guvis 42 vārtus un atdevis 21 rezultatīvu piespēli. Iespējams, tieši nevēlēšanās piekāpties brāļiem pamudināja Dmitriju uz tik neadekvātu rīcību.

Neraugoties uz to, ka Dmitrijs jau tā nav biežākais “Ščit” spēļu apmeklētājs, viņam par rupjību tika piespriesta divu spēļu diskvalifikācija. Interesanti būtu uzzināt, vai diskvalifikācija tiktu piemērota arī tad, ja pretī stātos kāda cita komanda, kurā uz ledus neizietu viņa radinieki.

Putins un Lukašenko uz Soču olimpiskās arēnas ledus

Soču olimpiskajā arēnā "Shaiba" pagājušajā piektdienā aizvadīts hokeja treniņmačs, kurā ātrums nebūt neaizrāva. Draudzības mačā "Tigri" hokejisti sagrāva "Medvedi" vienību ...

gallery icon
56

Hokejs Baltkrievijā ir īpašā vietā, jo šo sporta veidu iecienījis pašpasludinātais valsts galva Aleksandrs Lukašenko. Viņa spēles, kurās līderis allaž izceļas ar ļoti rezultatīvu sniegumu, pat tiek translētas nacionālajā televīzijā. Lukašenko hokeju un sportu kopumā izmanto arī kā instrumentu varoņa tēla veidošanai un daļu no politikas. Viņš ilgus gadus kūrē gan hokeja, gan sporta dzīvi kopumā.

Putins ar Lukašenko Sočos kāpj uz slēpēm

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirms gaidāmā Sīrijas samita izvēdināja galvu un nodevās slēpošanai Soču kalnu kūrortā. Viņam kompāniju sastādīja Baltkrievijas ...

gallery icon
24