foto: PA Wire/PA Images/Scanpix
Viens no Latvijas labākajiem modernās pieccīņas sportistiem Švecovs inficējies ar Covid-19
Pāvels Švecovs pēc inficēšanās ar Covid-19 spiests izlaist Pasaules kausa posmu.
Citi sporta veidi
2021. gada 17. aprīlis, 18:10

Viens no Latvijas labākajiem modernās pieccīņas sportistiem Švecovs inficējies ar Covid-19

Jauns.lv / LETA

Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs pēc inficēšanās ar Covid-19 šonedēļ nepiedalās Pasaules kausa posmā.

Piektdien Pasaules kausa posmā Sofijā bija paredzēta kvalifikācija svētdien gaidāmajam finālam, taču Švecovs neizgāja uz starta. Sportistam pirms sacensībām bijusi paaugstināta temperatūra un pēc testa veikšanas tika konstatēta inficēšanās ar Covid-19.

"Pēc ierašanās sacensību norises vietā Covid-19 tests, tāpat kā iepriekšējās reizēs, bija negatīvs. Jau pirmajā posmā redzēju, ka fiziski un funkcionāli kaut kas nav kārtībā, taču visi veiktie testi bija negatīvi. Divas dienas pirms sacensībām viņam paaugstinājās temperatūra un parādījās simptomi. Pārtraucām treniņus un mēģinājām samazināt temperatūru, taču piektdien veiktais tests bija pozitīvs," pastāstīja Latvijas izlases treneris Mihails Jefremenko.

Sacensību vietā Covid-19 konstatēts vairāk nekā 30 personām, starp kurām bija ne tikai sportisti, bet arī treneri un fizioterapeiti.

"Pāvels palicis Bulgārijā un šobrīd atrodas pašizolācijā. Pēc trim dienām tiks veikts atkārtots tests. Arī man veica atkārtotu testu, kas bija negatīvs, tāpēc varēju lidot uz Latviiju, taču turpmākās desmit dienas man būs jāpavada pašizolācijā," teica Jefremenko.

Pēc mēneša Sēkešfehērvārā, Ungārijā, norisināsies Pasaules kausa fināls, kuram Švecovs, visticamāk, būs kvalificējies. No Latvijas vadošajiem pieccīņiekiem Ruslans Nakonečnijs dziedē savainojumu, bet Oleksandrs Pinčuks neesot atbilstošā sportiskajā formā, turklāt viņi finālposmam nekvalificēsies.

"Gaidām pozitīvu dinamiku, ka viss būs kārtībā, taču pagaidām neko nevaram prognozēt," par Švecova atlabšanu pirms Pasaules kausa fināla teica Jefremenko.

Jau ziņots, ka marta beigās Švecovs Budapeštā guva savu līdz šim lielāko panākumu karjerā un izcīnīja uzvaru Pasaules kausa posma sacensībās, krietni uzlabojot savu pozīciju olimpiskajā rangā. Nākamajā etapā Sofijā viņš nepārvarēja kvalifikāciju.

Latvijas modernās pieccīņas sportisti vēl nav izcīnījuši ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm. To būs iespējams paveikt jūnijā gaidāmajā pasaules čempionātā vai arī, pateicoties vietai kvalifikācijas rangā.

Modernajā pieccīņā šobrīd ir aizpildīti aptuveni 64% no kvotām. Ceļazīmes abās dzimuma grupās izcīnītas aizpērnā gada Pasaules kausa finālā, planētas meistarsacīkstēs un kontinentālajos čempionātos.

Trīs ceļazīmes jāsadala šī gada pasaules čempionātā, vēl astoņas vietas pienākas pēc pasaules ranga, bet divi sportisti var pretendēt uz speciālo ielūgumu.

Nākamajā dienā pēc pasaules čempionāta tiks publicēts olimpisko spēļu kvalifikācijas galējais rangs, kurā būs iekļautas arī 2021.gada Pasaules kausa sezonas sacensības, tajā skaitā fināls. Ņemot vērā šo rangu, tiks sadalītas vēl astoņas ceļazīmes.

Latvijas modernās pieccīņas sportisti vēl nav izcīnījuši ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm.