foto: Pool via REUTERS
Nervi čupā: Irānā futbola tiešraides laikā vairāk nekā 100 reižu pārtrauc rādīt spēli
Irānas futbola līdzjutēji ļoti labi varēja iepazīt "Tottenham Hotspur" stadionu.
Futbols
2021. gada 16. aprīlis, 04:22

Nervi čupā: Irānā futbola tiešraides laikā vairāk nekā 100 reižu pārtrauc rādīt spēli

Jauns.lv

Televīzijas skatītājiem Irānā visai nebaudāmi bija vērot 11. aprīlī notikušo divu Anglijas premjerlīgas klubu - Mančestras "United" un "Tottehnham Hotspur" dueli, jo vairāk nekā 100 reižu mača laikā tika pārtraukts rādīt futbolu.

Kā ziņo ziņo britu medijs "Daily Mail", visos tiešraides pārrāvumos televīzijas ekrānos futbola vietā tika parādīts "Tottehnham Hotspur" stadions.

Iemesls šādai specifiskai translācijai bija nevis tehniskas problēmas, bet gan Irānas likumdošana. Divu Anglijas superklubu mačā līnijtiesnese bija sieviete Šiana Meisija-Elisa, kura bija tērpusies tradicionālajā tiesnešu ekipējumā - kreklā, šortos un getrās līdz celim.

foto: Sportimage/PA Images/Scanpix
Irānai nepiedienīgi ģērbtā Šiana Meisija-Elisa.

Irānā strikti tiek ievērota islāma tiesību sistēma – šariats -, kas televīzijas skatītājiem liedza noraudzīties uz sievietes ķermeņa atkailinātajām daļām, tāpēc ik reizi, kad kadrā parādījās tiesnese, irāņiem tika ekrānā parādījās "Tottehnham Hotspur" stadiona kopskats.

Kā aprēķinājis "Daily Mail", tas kopumā noticis vairāk nekā 100 reižu spēlē.

foto: Pool via REUTERS
Irānas futbola līdzjutēji ļoti labi varēja iepazīt "Tottenham Hotspur" stadionu.

Jādomā, ka šī translācija īpaši nepatika "Hotspur" faniem, jo viņu klubs savā laukumā piedzīvoja nepatīkamu neveiksmi ar 1:3.

Irānietes futbola stadionā un mājās

gallery icon
53

Kā zināms, ortodoksālā islāma likumi paredz, ka sievetes visam ķermenim jābūt paslēptam zem apģērba. Vienīgās ķermeņa daļas, kas drīkst būt citiem redzamas, ir seja un plaukstas. Arī apģērbam ir jābūt brīvam, kas nedrīkst izcelt nekādas ķermeņa aprises.

Arī Irānā dažos jautājumos pret sievietē ilgstošie stingrie noteikumi tiek mīkstināti. Piemēram, pēc teju 40 gadu pārtraukuma, 2019. gada rudenī sievietēm tika atļauts apmeklēt futbola spēles stadionā.

Tā tas izskatījās: irānietēm pirmo reizi 40 gadu laikā ļauj vērot futbola maču

gallery icon
18