foto: EPA/Scanpix
Suharevs par trešo vietu Eiropas čempionātā var pretendēt uz naudas balvu līdz 5122 eiro
Neraugoties uz trešo vietu Maskavā, Ritvars Suharevs nav apmierināts ar savu sniegumu.
Citi sporta veidi
2021. gada 15. aprīlis, 16:51

Suharevs par trešo vietu Eiropas čempionātā var pretendēt uz naudas balvu līdz 5122 eiro

Jauns.lv / LETA

Latvijas sportists Ritvars Suharevs par izcīnīto trešo vietu Eiropas čempionātā svarcelšanā Maskavā var pretendēt uz naudas balvu līdz 5122 eiro, atklāja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

IZM skaidroja, ka pēc Ministru kabineta noteikumiem par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā Suharevs var pretendēt uz naudas balvu par sasniegumiem Eiropas čempionātā.

Kā norādīja ministrijā, Suharevs par izcīnīto trešo vietu var pretendēt uz naudas balvu līdz 5122 eiro apmērā. Savukārt Suhareva treneri un apkalpojošais personāls (kopā) var pretendēt uz naudas balvu līdz 2561 eiro.

IZM informēja, ka noteikumi paredz biedrībai "Latvijas Svarcelšanas federācija" piešķirt finansējumu par Suhareva izcīnīto trešo vietu līdz 35 572 eiro svarcelšanas sporta veida attīstībai un jauno sportistu sagatavošanai.

Biedrībai "Latvijas Svarcelšanas federācija" atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem IZM ir jāiesniedz iesniegumi par naudas balvu piešķiršanu. Šā gada nogalē šie iesniegumi kopā ar citu federāciju pieteikumiem tiks virzīti izvērtēšanai Latvijas Nacionālajā sporta padomē, un padomes priekšlikumi par naudas balvu piešķiršanu tiks iesniegti izskatīšanai Ministru kabinetā.

Precīzus naudas balvu apmērus pēc padomes ieteikuma noteiks Ministru kabinets.

Jau ziņots, ka Latvijas sportists Ritvars Suharevs trešdien Eiropas čempionātā svarcelšanā Maskavā uzrādīja trešo rezultātu summā.