foto: imago/Gerold Rebsch/Scanpix
Pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš inficējies ar Covid-19
Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs nevarēs doties uz šonedēļ Meksikā paredzēto Pasaules tūres četru zvaigžņu posmu.
Citi sporta veidi
2021. gada 13. aprīlis, 16:46

Pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš inficējies ar Covid-19

Jauns.lv / LETA

Pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš inficējies ar Covid-19, kā rezultātā viņš ar partneri Edgaru Toču šonedēļ Meksikā nevarēs piedalīties Pasaules tūres četru zvaigžņu posmā, ziņo portāls Sportacentrs.com.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Meksikā no 16. līdz 20. aprīlim plānots viens no kopumā trim tur paredzētajiem Pasaules tūres četru zvaigžņu posmiem.

Portāls vēsta, ka Latvijas duets Pļaviņš/Točs jau kopš 3.aprīļa aizvada treniņnometni Turcijā, bet pirmdien veikuši Covid-19 testu, lai jau tuvākajā laikā dotos uz Meksiku. Pļaviņa nodotais tests atklājis saslimšanu ar Covid-19, kā rezultātā sportists tagad Turcijā ievēro pašizolāciju.

Sarunā ar Sportacentrs.com Pļaviņš atklāja, ka iepriekš nav jutis nekādus saslimšanas simptomus.

"Uz pirmo Pasaules tūres posmu nedosimies, bet par nākamajiem pagaidām pāragri spriest," sarunā ar portālu atklāja Pļaviņš. "Starptautiskā Volejbola federācija (FIVB) jau mūs informējusi, ka primārais ir sportista veselība, tāpēc labāk palikt mājās. Ja nebūtu jālido uz Meksiku, testu nemaz nebūtu veicis. Simptomu šobrīd nav, ļoti ceru, ka tā arī paliks."

Pļaviņš norādīja, ka nākamo testu viņam būs jāveic pēc nedēļas. Ja tas būs negatīvs, komanda varēs sākt domāt par gatavošanos Tokijas olimpiskajām spēlēm.

"Ja Edgara un trenera testi būs negatīvi, viņi jau ceturtdien dosies mājās, lai sagaidītu mana atkārtotā testa rezultātus. Pēc tā turpināsim plānot tālāko treniņu un sacensību posmu," nākotnes plānus ieskicēja Pļaviņš.

Otrais posms Meksikā gaidāms no 22. līdz 26.aprīlim, bet trešais - 28.aprīlis - 2.maijs.

Vīru turnīrā pirmajā posmā Latviju pārstāvēs Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, bet dāmu konkurencē - Anastasija Kravčenoka/Varvara Brailko. Otrajā posmā Kravčenoka jau spēlēs kopā ar savu ierasto partneri Tīnu Graudiņu.

Pļaviņš/Točs un Graudiņa/Kravčenoka Latvijai jau nopelnījuši pa vienai ceļazīmei uz Tokijas olimpiskajām spēlēm, bet labas iespējas kvalificēties ir arī Samoilovam/Šmēdiņam.

Jau ziņots, ka Samoilovs/Šmēdiņš sezonas pirmajā Pasaules tūres posmā Dohā izcīnīja dalītu piekto vietu, bet Pļaviņš/Točs turnīru noslēdza dalītā 25.vietā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās