foto: Ieva Leiniša/LETA
Maija vidū startēs 3x3 basketbola "Top Gun" līgas otrā sezona
Latvijas 3x3 basketbola līgas "Top Gun" vasaras sezonas finālturnīrs iepirkšanās un izklaides centrā "Akropole".
Basketbols
2021. gada 13. aprīlis, 16:36

Maija vidū startēs 3x3 basketbola "Top Gun" līgas otrā sezona

Jauns.lv / LETA

Latvijas čempionāta 3x3 basketbolā - "Top Gun" līgas - otrās sezonas sākums paredzēts 15. un 16.maijā, ziņo Latvijas Basketbola savienība (LBS).

"Top Gun" līgas otrajā sezonā paredzēti 12 posmi, no kuriem daļa risināsies ieinteresētajās pašvaldībās, bet daļa īpaši iekārtotā 3x3 basketbola mājvietā Rīgā. Informācija par pieteikšanās kārtību sekos.

Pirmās sacensības plānotas 15. un 16. maijā. Tās notiks, ja tiks mīkstināti patlaban spēkā esošie ierobežojumi sporta sacensību norisei brīvā dabā. Noslēguma posms paredzēts 20. un 21. novembrī.

Posmos komandas cīnīsies par tiesībām spēlēt finālā, bet vairākiem posmiem būs pievienotā vērtība - iespēja izcīnīt apmaksātas ceļazīmes uz Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) starptautiskajiem turnīriem un tiesības pārstāvēt Latviju Eiropas kausa izcīņā.

"Top Gun" līgā paredzēts noskaidrot labākās junioru komandas, kuras spēlēs savos Eiropas un pasaules turnīros. Papildus tiks precizēts sieviešu komandu sacensību grafiks.

2020.gada vasarā "Top Gun" sešos vasaras posmos piedalījās 28 vīriešu komandas no 16 pilsētām un pašvaldībām, kā arī 14 sieviešu komandas, tai skaitā divi kvarteti no Lietuvas.

Labākās komandas startēja finālsacensībās, kas notika tirdzniecības centrā "Akropole". Vīriešu konkurencē uzvarēja "Ķekava", ko pārstāvēja Latvijas 3x3 izlases spēlētāji, bet sieviešu turnīrā uzvarēja "3x3 sievietes", kas savukārt bija Latvijas sieviešu 3x3 basketbola izlases bāzes komanda. "3x3 Sievietes" uzvarēja visos sešos pagājušajā sezonā notikušajos "Top Gun" posmos.