foto: AFP/Scanpix
Neilandam 74. vieta Basku zemes tūres pēdējā posmā; kopvērtējumā uzvar Rogličs
Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands.
Citi sporta veidi
2021. gada 10. aprīlis, 21:27

Neilandam 74. vieta Basku zemes tūres pēdējā posmā; kopvērtējumā uzvar Rogličs

Jauns.lv / LETA

Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands sestdien ieņēma 74. vietu, bet Toms Skujiņš izstājās UCI Pasaules tūrē iekļautā Basku zemes velobrauciena pēdējā, sestajā, posmā, kamēr uzvaras laurus plūca slovēnis Primožs Rogličs.

Sestdien 111,9 kilometrus garajā posmā ar septiņiem kategorizētajiem kāpumiem izšķīrās tūres uzvarētāja liktenis.

Kopvērtējumā līderis Brendons Maknaltijs no ASV (UAE) tuvāko sekotāju Rogliču (Jumbo-Visma") apsteidza par 23 sekundēm, bet vēl piecas sekundes atpalika dānis Jonass Vingegārds ("Jumbo-Visma").

Aptuveni distances vidusdaļā Rogličs aizbēga no UEA vienības, bet viņa tautietis un draugs Tadejs Pogačars palika vilkt savu komandas biedru Maknaltiju. Kravelina kāpumā apmēram 40 kilometrus pirms finiša amerikānis zaudēja spēkus, bet Pogačars devās ķert rokā Rogliču.

Pēdējā kāpumā no vadošajiem sportistiem atrāvienā aizbrauca francūzis Davids Godū ("Groupama - FDJ"), kuram sekoja Rogličs, šim duetam šādā secībā arī finišējot pēc distancē pavadītām trīs stundām piecām minūtēm un 42 sekundēm. 35 sekundes vēlāk finišēja neliela riteņbraucēju grupa, kurā bija spānis Alehandro Valverde ("Movistar"), brits Edams Jeitss ("Ineos Grenadiers"), Pogačars un Vingegrāds.

Maknaltijs Rogličam zaudēja gandrīz astoņas minūtes, kā dēļ zaudēja savu līderpozīciju.

Neilands ("Israel Start-Up Nation") finišēja vienatnē, 17 minūtes un 56 sekundes aiz uzvarētāja. Skujiņš ("Trek - Segafredo") bija starp aptuveni 50 nefinišējušajiem sportistiem.

Kopvērtējumā Rogličs savu tuvāko sekotāju Vingegrādu apsteidza par 52 sekundēm, bet vēl 15 sekundes atpalika Pogačars. Neilands zaudēja vairāk nekā 42 minūtes, kas viņam deva 69.pozīciju.

Pirms diviem gadiem Skujiņš Basku tūres kopvērtējumā izcīnīja 39.vietu.