foto: Twitter
Artūrs Šilovs pirmo reizi izsaukts uz Covid-19 skarto "Canucks"
20 gadus vecais Šilovs šosezon AHL piedalījies vienā spēlē, kurā ielaidis divus vārtus.
Hokejs
2021. gada 4. aprīlis, 08:44

Artūrs Šilovs pirmo reizi izsaukts uz Covid-19 skarto "Canucks"

Jauns.lv / LETA

Vankūveras "Canucks" pēc Covid-19 uzliesmojuma komandā uz Nacionālo hokeja līgu (NHL) izsaukusi latviešu vārtsargu Artūru Šilovu, informē Britu Kolumbijas provinces laikraksts "The Province".

Šajā nedēļā "Canucks" komanda piedzīvoja Covid-19 uzliesmojumu un šobrīd 14 hokejistiem bijuši pozitīvi testi vai viņi atzīti par paaugstināta riska kontaktpersonām. Laikraksts vēsta, ka komandu skāris koronavīrusa paveids P1, kas esot divarpus reizes lipīgāks.

Tikmēr TSN žurnālists Derens Dregers ziņo, ka "Canucks" komandā Covid-19 konstatēts kopumā 20 personām - hokejistiem un treneriem. Saslimušajiem esot dažādi simptomi - vemšana, krampji un dehidratācija.

Covid-19 protokola dēļ šobrīd komandas nodarbībās nevar piedalīties vārtsargi Breidens Holtbijs un Tečers Demko.

"Canucks" pēdējie trīs mači ir atcelti un nākamā spēle ir paredzēta ceturtdien. Vankūveras komanda no Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienības Manitobas "Moose" izsaukusi Šilovu. "The Province" min, ka tas darīts ar nolūku, lai būtu iespēja nokomplektēt sastāvu gadījumā, ja ceturtdien tiek dota zaļā gaisma spēļu atsākšanai.

20 gadus vecais Šilovs šosezon AHL piedalījies vienā spēlē, kurā ielaidis divus vārtus. Viņš pirms AHL sezonas sākuma tika izīrēts "Moose" komandai, jo "Canucks" fārmklubs Jūtikas "Comets" atrodas ASV, kas sezonas gaitā sarežģītu hokejista pievienošanos NHL vienībai.

"Canucks" šobrīd ieņem piekto vietu Ziemeļu jeb Kanādas divīzijā.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.