foto: AP/Scanpix
Martins Dukurs aprīlī iecerējis aizvadīt treniņus Soču trasē
Martins Dukurs vēl pēc sezonas turpina testēt tehniku.
Citi sporta veidi
2021. gada 25. marts, 17:50

Martins Dukurs aprīlī iecerējis aizvadīt treniņus Soču trasē

Jauns.lv / LETA

Latvijas skeletonists Martins Dukurs aprīļa sākumā plāno aizvadīt treniņus Soču olimpisko spēļu trasē, vēsta laikraksts "Diena".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Martins Dukurs kopā ar brāli Tomasu šo sezonu noslēdza 11. februārī Vācijā, kur Altenbergas trasē norisinājās pasaules čempionāts. M.Dukuram meistarsacīkstes izvērtās pagalam neveiksmīgas, ierindojoties 16. pozīcijā, bet Tomass bija septītais.

Laikraksts vēsta, ka pēc pasaules čempionāta brāļi daudz laika pārdomām nav veltījuši un turpinājuši trenēties Siguldas trasē, lai testētu kamanas un izmēģinātu jaunu sildu komplektus. Savukārt aprīlī Martins plāno doties uz Sočiem.

"Man ir daudz jaunu slidu komplektu, kurus testēju Siguldā. Braucienu bija daudz - reizēm pat septiņi dienā. Šīs nedēļas beigās pošos uz Sočiem, lai aprīļa sākumā tur vēl pabrauktu," plānus ieskicēja M.Dukurs. "Krievi saka, ka līdz 10.aprīlim ledus trasē būšot un varbūt pat ilgāk. Lai tikai būtu braucēju."

"Aprīļa sākumā Sočos norisināsies Krievijas čempionāts, tā ka ledus būs labas kvalitātes. Krievi paši mudina, lai braucu ar viņiem sacensties. Man arī svarīgi, ka būs ar ko salīdzināt. Redzēšu, kā mainās tendences un ātrumi, lai zinātu, kurā virzienā turpināt strādāt," piebilda titulētais sportists.

"Diena" vēsta, ka idejas iniciators braukšanai uz Sočiem bijis Krievijas skeletona izlases galvenais treneris Dirks Matšencs. Viņš Krievijas skeletonistus sāka trenēt pagājušajā pavasarī, taču joprojām sastrādājas ar Vācijas skeletonisti Tīnu Hermani, kura šogad izcīnīja uzvaru pasaules čempionātā.

Matšencs ar Hermani pēc pasaules čempionāta ieradās Siguldā un trenējās kopā ar brāļiem Dukuriem, jo Vācijas trasēs ledus vairs nebija.

M.Dukurs norādīja, ka šai idejai piekritis, jo tādējādi viņam būs vairāk laika testēt jauno tehniku un arī būs solīda konkurence. Viņš arī atklāja, ka Krievijas puse bijusi pretimnākoša un atsūtījusi izsaukumu, kas palīdzējis noformēt iebraukšanas vīzu.

M.Dukurs šosezon svinēja uzvaru Pasaules kausa kopvērtējumā, bet brālis Tomass izcīnīja trešo vietu.

Pasaules kausa sezona 2020./2021. gadā noritēja tikai Eiropā, kur Latvijas, Vācijas un Šveices trasēs astoņās nedēļas nogalēs norisinājās sacensības skeletonā un bobslejā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās