foto: ekrānuzņēmums no video
VIDEO: futbola vārtsargam Skotijā gaužām neveiksmīga debijas spēle
Futbols
2021. gada 23. marts, 04:48

VIDEO: futbola vārtsargam Skotijā gaužām neveiksmīga debijas spēle

Jauns.lv

Skotijas futbola pirmo divu čempionātu uzvarētāja FC “Dumbarton” (1890-91 un 1891-92) pašlaik piedzīvo ne tos spožākos laikus, jo 19. gadsimta nogales vietējais grands šobrīd spēlē pēc spēka vien trešajā līgā.

Pagājušajā nedēļas nogalē tika aizvadīta spēle savā laukumā pret tiešajiem konkurentiem Forfaras “Athletic” (trešās līgas desmit komandu konkurencē astotā un devītā vieta), kas ar beidzās pamatīgu “Dumbarton” neveiksmi.

Komandas jaunieguvums 24 gadus vecais angļu vārtsargs Sems Remsbotoms savā debijas spēlē jaunajā komandā pieļāva ļoti muļķīgu kļūdu. Spēles 57. minūtē pie rezultāta 0:0 vārtsargs, izspēlējot bumbu no sava soda laukuma, trāpīja ar bumbu pa muguru savam komandas biedram Raienam Makgīveram un ieripoja vārtos. Remsbotoms izmisīgi centās panākt bumbu, tomēr to nespēja.

Vēl sāpīgāku notikušo padara fakts, ka tie arī bija vienīgie vārti šajā spēlē.

FC “Dumbarton” treneris Džims Dafijs arī neslēpa vilšanos pieredzētajā: “Tā bija ļoti sāpīga Sema kļūda, un viņš to zina. Ko tur vēl piebilst, Sems pieļāva kļūdu, bet šis bija dīvains vārtu guvums. Tas bija tik dīvains, ka es pat nespēju atcerēties neko tādu nevienā līmenī. Jūtam viņam līdzi, bet diemžēl tāda ir vārtsarga dzīve.” 

Tēmas