foto: Instagram @KATHERINE DIAZ
Treniņa laikā traģiski gājusi bojā Salvadoras olimpiskā cerība Katrīna Diaza
Katrīna Diaza pretendēja uz dalību Tokijas olimpiskajās spēlēs.
Sporta zvaigznes
2021. gada 22. marts, 18:52

Treniņa laikā traģiski gājusi bojā Salvadoras olimpiskā cerība Katrīna Diaza

Jauns.lv

Nedēļas nogalē traģiski bojā gājusi Salvadoras talantīgā sērfotāja Katrīna Diaza. Neilgi pēc došanās okeānā Eltunko pludmalē 22 gadus veco sportisti saspēra zibens, vēsta "The Guardian".

Glābēji krastā centās jauno sievieti atdzīvināt, tomēr nesekmīgi. 

Laikraksts AS ziņo, ka pēkšņa laikapstākļu maiņa pārsteigusi pludmalē esošos. Debesis bijušas skaidras, bet tad negaidīti uznākusi vētra. 

Diaza ūdenī bija devusies, lai trenētos Starptautiskās sērfošanas asociācijas (ISA) rīkotajām sērfošanas sacensībām, kas paredzētas maijā kā kvalifikācija Tokijas olimpiskajām spēlēm. 

Katrīna Diaza bija arī Salvadoras Sērfošanas federācijas prezidenta Hulio Diaza māsa.

Starptautiskā sērfošanas asociācija publicējusi paziņojumu. "Ar smagu sirdi ISA ir uzzinājusi par Katrīnas Diazas došanos mūžībā. Katrīna iemiesoja prieku un enerģiju, kas sērfošanu padara tik īpašu un dārgu mums visiem. Viņa izcēlās starptautisko sacensību līmenī, ar lepnumu pārstāvot savu valsti gan ISA pasaules sērfošanas spēlēs, gan ISA pasaules junioru sērfošanas čempionātā. Mēs izsakām līdzjūtību Katrīnas ģimenei, Salvadoras sērfotājiem un visiem tiem starptautiskās sērfošanas sabiedrības locekļiem, kuru dzīvi viņa aizkustināja.
Mēs tevi nekad neaizmirsīsim."