foto: Zane Bitere/LETA
Kamaniņu izlases treneris Mauriņš ir gandarīts, ka Aparjods spējis atgriezties trasē
Latvijas kamaniņu sporta izlases treneris un menedžeris Kristaps Mauriņš.
Citi sporta veidi
2021. gada 11. marts, 17:40

Kamaniņu izlases treneris Mauriņš ir gandarīts, ka Aparjods spējis atgriezties trasē

Jauns.lv / LETA

Latvijas kamaniņu sporta izlases treneris un menedžeris Kristaps Mauriņš atzinīgi vērtē to, ka pašmāju vīriešu vieninieku vadošais braucējs Kristers Aparjods pēc traumas izdziedēšanas paspēja vēl šosezon aizvadīt treniņus Siguldas trasē.

Aparjods decembrī pirms Pasaules kausa posma Oberhofā piedzīvoja kritienu un salauza pēdas veltņa kaulu, priekšlaicīgi noslēdzot sacensību sezonu. Pēc Pasaules kausa sezonas viņš gan aizvadījis dažus treniņus Siguldas trasē.

"Pagājušajā nedēļā viņš atgriezās trasē un aizvadīja vairākus treniņus, startējot no sieviešu starta. Katrā ziņā izskatās labi, brauciena līnijas un poza ir laba. Pirmajā treniņā pat nevarēja pateikt, ka viņš vairākus mēnešus nav braucis ar kamanām. Cik ar viņu runāju, arī potītei un kājai viss ir labi," intervijā aģentūrai LETA stāstīja Mauriņš.

Daži aizvadītie braucieni palīdzēs Aparjodam būt gatavākam nākamās sezonas sākumam.

"Tas ir ļoti pozitīvi, ka viņš vēl šosezon varēja aizvadīt dažus braucienus, lai pauze no kritiena līdz nākamās sezonas sākumam nav tik gara. Sezonu varēs iesākt uz pozitīvas nots, apzinoties, ka ir braucis pa trasi un viss ir kārtībā. Sākumā nebūs papildu uztraukuma," atzīmēja Mauriņš.

Šonedēļ kamaniņu braucēji vēl aizvada treniņus trasē, bet pēc tam turpmākās 2-3 nedēļas viņiem būs brīvas.

"Sākoties aprīlim, sportisti mājās aizvadīs individuālos treniņus, liekot uzsvaru uz izturību un kardio, pēc treniņiem stiprinot dziļās muskulatūras. Sportisti pēc tam mums, treneriem, sūtīs atskaites par paveikto," par turpmāko nedēļu plānu stāstīja Mauriņš.

Kopīgi treniņi tiek plānoti no 17.maija, kad Latvijas izlase sāks gatavoties olimpiskajai sezonai.

"Kardināli neko negribam mainīt, pamatā bāzēsimies Siguldā. Plānojam trīs izbraukuma nometnes - viena Dobeles pagasta "Reķos" un divas Ventspilī. Šogad uzsvars ir vairāk uz speciālo fizisko sagatavotību - vasarā brauksim ar skrituļkamanām, trenēsimies starta rāvienos un "pingvīnu sišanā"," atklāja Mauriņš.

Pasaules kausa sezonā kopumā latvieši izcīnīja 15 medaļas - pa četrām zelta un sudraba, kā arī septiņas bronzas. Sezonas izskaņā savas pirmās uzvaras karjerā svinēja Latvijas kamaniņu sporta jaunā maiņa Elīna Ieva Vītola sieviešu vieninieku sacensībās un Mārtiņš Bots/Roberts Plūme vīriešu divnieku sacensībās, tāpat pieaugušo elitē veiksmīgu sezonu aizvadīja juniors Gints Bērziņš.