foto: LETA
Šketovs: divās minūtēs ielaistie trīs vārti mūs psiholoģiski salauza
Latvijas telpu futbola izlases galvenais treneris Artūrs Šketovs.
Futbols
2021. gada 9. marts, 23:58

Šketovs: divās minūtēs ielaistie trīs vārti mūs psiholoģiski salauza

Jauns.lv / LETA

Divās minūtēs ielaistie trīs vārti psiholoģiski salauza Latvijas telpu futbola izlasi, otrdien pēcspēles sarunā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) teica galvenais treneris Artūrs Šketovs.

Jau ziņots, ka Latvijas telpu futbola izlase otrdien Jelgavā 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra ceturtajā spēlē ar 1:12 (1:8) piedzīvoja graujošu zaudējumu pret spēcīgo Spānijas valstsvienību.

Latvijas valstsvienībā vienīgos vārtus guva Germans Matjušenko.

"Nav daudz, ko teikt. Šodien piekāpāmies pasaules spēcīgākajai izlasei pēc visiem parametriem. Protams, grūti sākt spēli, kad jau pēc pusotras minūtes ir 0:3. Ielaidām šodien daudz tādu vienkāršu vārtu," pēc zaudējuma teica Šketovs. "Pirmās divas bumbas pēc standartsituācijām. Spēlējot piecatā pret četriem, centāmies izlīdzināt spēles ritējumu. Šodien maz kas sanāca."

"Skaidrs, ka tie pirmie trīs vārti mūs psiholoģiski salauza, lai gan pirmajās minūtēs mums bija daži momenti," neveiksmīgo spēles sākumu atminējās Šketovs. "Mēs tikai pirms divām nedēļām atsākām čempionātu, un, jā, var redzēt, ka ne visi mūsu spēlētāji ir savās labākajās kondīcijās. Lielā mērā rezultāti mačos ar Spāniju būtiski neietekmē mūsu situāciju turnīra tabulā - mums tāpat svarīgākās ir spēles ar Šveici un Slovēniju. Izdarīsim secinājumus un gatavosimies nākamajām spēlēm."

Līdzīgās domās bija arī valstsvienības spēlētājs Oskars Ikstens, kurš norādīja, ka rezultāta ziņā spēle noteikti nav izdevusies.

"Pirmajās minūtēs ielaidām trīs vārtus, un tas uzreiz sarežģīja visu turpinājumu. Pret tādām izlasēm pēc tam uzvarēt praktiski nav iespējams," uzsvēra Ikstens. "Mēģinājām iespēlēt kaut ko vairāk, bet, spēlējot pret tādu grandu, praktiski nekas neizdevās. Principā šī spēle mums neko neizšķīra, varējām iespēlēt kaut kādas iestrādnes." 

Arī Ikstens norādīja, ka spēle pret Spāniju neko neizšķir, tāpēc komandai šis rezultāts ir jāaizmirst un jāgatavojas cīņām ar Šveici un Slovēniju.

Vienīgo vārtu autors Matjušenko piesauca koncentrēšanās trūkumu spēles ievaddaļā. 

"It kā bijām nopietni sagatavojušies spēlei un gribējām parādīt labāko, uz ko esam spējīgi, bet divi "goli" jau pašā sākumā… Pieļāvām smieklīgas kļūdas. Varbūt koncentrēšanās kaut kur pietrūka, bet ļoti bēdīgs iznākums. Visi esam ļoti neapmierināti," uzsvēra vārtu autors.

Vislielākā pārstāvniecība izlasē - četri spēlētāji - ir no "Petrow", trīs telpu futbolisti ir no RABA, bet pa diviem pārstāvjiem ir no "Rēzekne" un "Nikars" klubiem. Tāpat izlases kandidātu pulkā ir arī divi leģionāri - Jānis Pastars un Andrejs Baklanovs ikdienā spēlē Polijā. Valstsvienībai šoreiz nāksies iztikt bez ierastā komandas kapteiņa Maksima Seņa palīdzības.

Kā zināms, kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā Latvija sacenšas grupā ar Spāniju, Slovēniju un Šveici. Finālturnīrā iekļūs divas labākās komandas.

Grupas līdere ar 12 punktiem četrās spēlēs ir Spānija, Slovēnija četros mačos iekrājusi par trim punktiem mazāk, Latvija seko ar trim punktiem četrās spēlēs, bet Šveice divos dueļos ir bešā.

Latvijas telpu futbola izlases kandidāti Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm:

vārtsargi - Aigars Bondars ("Rēzekne"), Kaspars Nerets ("Petrow");

laukuma spēlētāji - Matīss Babris, Germans Matjušenko, Miks Babris (visi - "Petrow"), Aleksandrs Kuļešovs, Artojms Koļesņikovs, Vlads Rimkus (visi - RABA), Konstantīns Zabarovskis, Oskars Ikstens (abi - "Nikars"), Edgars Tarakanovs ("Rēzekne"), Rolands Putāns ("Jēkabpils Lūši"/"Ošukalns"), Jānis Pastars (Jelča-Laskovices "Acana Orzel", Polija), Andrejs Baklanovs (Pņevi "Red Dragons", Polija).