foto: Zumapress/Scanpix
Skujiņš putekļainajās "Strade Bianche" sacensībās izcīna 45. vietu
Viens no Latvijas labākajiem riteņbraucējiem Toms Skujiņš.
Citi sporta veidi
2021. gada 6. marts, 23:54

Skujiņš putekļainajās "Strade Bianche" sacensībās izcīna 45. vietu

Jauns.lv / LETA

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš no "Trek-Segafredo" komandas sestdien pasaules tūrē iekļautajās "Strade Bianche" sacensībās ierindojās 4t. vietā.

Sacensībās, kurām šogad aprit 15 gadi, sportisti mēroja 184 kilometrus garu distanci, kurā 63 kilometri bija jāveic pa grants segumu. Pēdējie kilometri riteņbraucējiem bija jāveic pa šaurajām Sjēnas pilsētas ielām.

Visātrāk finišu sasniedza nīderlandietis Matjē van der Pūls ("Alpecin-Fenix"), kurš tuvāko sekotāju Žiljēnu Alafilipu no Francijas apsteidza par piecām sekundēm. Trešo vietu ar 20 sekunžu atpalicību izcīnīja Kolumbijas riteņbraucējs Egans Bernals ("Ineos Grenadiers").

No "Trek-Segafredo" komandas labāko rezultātu sasniedza nīderlandietis Bauke Molema, kurš līderim zaudēja sešas minūtes un 26 sekundes, ierindojoties 21. pozīcijā.

Skujiņš no uzvarētāja atpalika septiņas minūtes un četras sekundes, finišu sasniedzot nelielā grupā. Viņš ierindojās 48. vietā.

69 kilometrus pirms finiša slovēnis Tadejs Pogačars (UAE) bija viens no trim sportistiem, kurš piedzīvoja kritienu, bet viņš spēja atgriezties sacensībās. Kad distancē bija atlikuši mazāk nekā 50 kilometri, grupas priekšā brauca Skujiņa komandas biedrs Kvins Simonss no ASV, bet 40 kilometrus līdz finišam viņam pārsprāga riepa.

Simonsu neveiksmes nepameta, jo viņš 20 kilometrus vēlāk piedzīvoja kritienu. Tikmēr vadībā bija izvirzījusies neliela grupa, kurā bija arī uzvarētājs van der Pūls un Pogačars. 700 metrus līdz finišam nīderlandietis apsteidza Bernalu un Alafilipu, svinot 29. uzvaru karjerā.

2019. gadā Skujiņš šajās sacensībās izcīnīja augsto devīto vietu. Pērn "Strade Bianche" sacensībās nedz Skujiņš, nedz Krists Neilands finišu nesasniedza.

Svētdien Parīzes-Nicas velobraucienā startēs "Israel Start-Up Nation" komandas pārstāvis Krists Neilands.