foto: AFP/Scanpix
Bļugeram lielākais spēles laiks sezonā uzvarā pret "Flyers"
Teodors Bļugers (#53)
Hokejs
2021. gada 3. marts, 08:25

Bļugeram lielākais spēles laiks sezonā uzvarā pret "Flyers"

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokejists Teodors Bļugers otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē laukumā pavadīja nedaudz vairāk par 18 minūtēm, kas uzbrucējam ir lielākais spēles laiks šosezon, viņa pārstāvētajai komandai Pitsburgas "Penguins" izcīnot uzvaru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Penguins" mājās ar 5:2 (0:0, 3:1, 2:1) uzvarēja Filadelfijas "Flyers".

Bļugers laukumā pavadīja 18 minūtes un 25 sekundes, no kurām piecas minūtes un trīs sekundes nospēlētas mazākumā. Viņš pielietoja vienu spēka paņēmienu, trīsreiz bloķēja metienu, uzvarēja sešos no 14 iemetieniem un spēli noslēdza ar dalītu sliktāko lietderības koeficientu komandā -2.

Latvijas izlases hokejists šosezon 21 spēlē izcēlies ar trim vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm. 

Pirmajā periodā neviena no komandām vārtus nespēja gūt, bet otrās trešdaļas trešajā minūtē 1:0 "Flyers" labā panāca Džoels Farabī. Minūti vēlāk Kasperi Kapanens "Penguins" aizsardzības zonā uz zilās līnijas pārtvēra piespēli un ātri aizsteidzās pretuzbrukumā, kuru noslēdza ar precīzu metienu. Perioda devītajā minūtē "Penguins" vairākumā lieliski saspēlējās pie "Flyers" vārtiem līdz pie ripas tika Kapanens, viņam no tuvas distances gūstot savus piektos vārtus šajā sezonā.

Brains Rasts 11.minūtē "Penguins" pārsvaru palielināja līdz diviem vārtiem (3:1). Farabī trešās trešdaļas 11.minūtē izdevās panākt 2:3, taču atlikušajā laikā vārtus guva tikai mājinieku hokejisti - Kodijs Sīsī un Maiks Matesons.

Bez Kapanena diviem vārtiem vēl divus rezultativitātes punktus nopelnīja Rasts (1+1). 

"Penguins" pirmdien pēc svētdienas spēles ar Ņujorkas "Islanders" neaizvadīja treniņu, bet otrdienas rītā noskaidroja, ka kapteinim Sidnijam Krosbijam būs jāievēro Covid-19 protokols. Šī iemesla dēļ Krosbijs nepiedalījās spēlē pret "Flyers".

Pēdējās septiņās spēlēs "Penguins" ir izcīnījusi piecas uzvaras.

Citā spēlē Bufalo "Sabres", kas šosezon spēlē bez savainotā Zemgus Girgensona, viesos ar 2:3 (1:2, 1:1, 0:0) zaudēja Ņujorkas "Rangers", piedzīvojot ceturto neveiksmi pēc kārtas.

"Sabres" rindās precīzi meta Sems Reinharts un Tobīass Rīders, bet Ņujorkas komandā Pāvelam Bučņevičam 1+1, divas rezultatīvas piespēles Edamam Foksam, kamēr vēl pa vārtiem iemeta Aleksis Lafrenjē un Kriss Kraiders.

"Penguins" Austrumu divīzijā ar 25 punktiem 21 spēlē ieņem piekto vietu, kamēr "Sabres" ar 15 punktiem 20 mačos ir pēdējā jeb astotā.

Tikmēr Kolumbusas "Blue Jackets" mājās ar 4:1 (1:1, 3:0, 0:0) uzvarēja Detroitas "Red Wings". Kolumbusas komandai šī bija pirmā uzvara pēdējās sešās spēlēs.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Kems Etkinsons uzvaru kaldināja ar vārtiem un rezultatīvu piespēli, bet aizsargs Zeks Varenskis divreiz rezultatīvi piespēlēja. Vienīgos "Red Wings" vārtus pirmā perioda 16.minūtē vairākumā guva Entonijs Manta.

Latvijas vārtsargu Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka konkurents Jonass Korpisalo šajā duelī atvairīja 19 no 20 metieniem un tvēra 95% raidījumu.

Kolumbusas komanda ar 23 punktiem 24 spēlēs Centrālajā divīzijā ieņem piekto vietu.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.