foto: Paula Čurkste/LETA
Jaunais vārtsargs Šilovs AHL debitē ar trešās spožākās zvaigznes titulu
Latvijas hokeja izlases kandidāts Artūrs Šilovs.
Hokejs
2021. gada 28. februāris, 11:20

Jaunais vārtsargs Šilovs AHL debitē ar trešās spožākās zvaigznes titulu

Jauns.lv / LETA

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs sestdien debitēja Amerikas Hokeja līgā (AHL), viņa un uzbrucēja Haralda Egles pārstāvētajai Manitobas "Moose" komandai ciešot zaudējumu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Moose" viesos ar rezultātu 1:2 (0:1, 0:1, 1:0) atzina Lavālas "Rocket" pārākumu.

Šilovs uz ledus pavadītajās 57 minūtēs un 53 sekundēs atvairīja 23 no 25 pretinieku raidītajām ripām. Latviešu vārtsargs tika atzīts par spēles trešo spožāko zvaigzni.

Egle ar rezultativitāti neizcēlās un spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Tāpat sezonas pirmo spēli aizvadīja vārtsargs Matīss Kivlenieks, kurš palīdzēja Klīvlendas "Monsters" mājās ar 6:3 (2:0, 2:1, 2:2) pārspēt Rokfordas "IceHogs".

Kivlenieks neitralizēja 27 no 30 pretinieku metieniem. Viņš šosezon vairākas reizes nonācis Kolumbusas "Blue Jackets" komandā, taču Nacionālajā hokeja līgā (NHL) vēl šajā sezonā nav spēlējis.

"Moose" ar astoņiem punktiem astoņās spēlēs ieņem trešo vietu Kanādas divīzijā, kamēr "Monsters" ar pieciem punktiem sešos mačos ir piektā Centrālajā divīzijā.

AHL sezona sākās 5.februārī un tajā 28 vienības sadalītas pa piecām divīzijām, kurās nav vienāds komandu skaits. Komandas regulārajā čempionātā aizvadīs arī nevienādu spēļu skaitu.