foto: ekrānuzņēmums no video
VIDEO: Krievijā pēc vecāku iniciatīvas mazos hokejistus māca, kā labāk sist pretiniekam pa galvu
Sporta skola ir pilnībā distancējusies no trenera, kurš apmācīja zēnus.
Hokejs
2021. gada 22. februāris, 14:27

VIDEO: Krievijā pēc vecāku iniciatīvas mazos hokejistus māca, kā labāk sist pretiniekam pa galvu

Jauns.lv

Pagājušajā nedēļā sociālajos tīklos pamatīgu vētru sacēla kāds video no mazo hokejistu treniņa Krievijā, kurā treneris dalījās ar taktiskām viltībām, kā pretiniekam radīt lielākas sāpes.

Šis video radījis sašutumu, gan Krievijas hokeja aprindās, gan citviet pasaulē, jo mazajiem hokejistiem tik agrā vecumā vairāk būtu jādomā par fizisko un tehnisko sagatavotību, nevis viltības, kā labāk iesist pretiniekam, nenodarot sāpes pašam sev.

Interesanti, ka netrūkst arī tādu hokeja speciālistu, kas uzskata, ka video redzamās metodes ir nepieciešams treniņu procesā, jo spēka spēle un pat kaušanās ir neatņemama mūsdienu hokeja sastāvdaļa.

Tomēr Krievijas Hokeja federācija solījusi sodīt šo septiņus un astoņus gadus veco zēnu treneri par viņa darba metodēm. Interesanti, ka iesaistītais treneris nemaz neesot šo puišu īstais treneris un esot treniņā “nokļuvis nejauši”, bet tagad viņam tas vairs nekad nebūšot ļauts.

foto: ekrānuzņēmums no video
Sporta skola ir pilnībā distancējusies no trenera, kurš apmācīja zēnus.

Krievijas hokeja žurnālists Aleksejs Ševčenko, kurš uzsāka diskusiju par šo situāciju, neslēpj, ka saņēmis pamatīgu kritikas devu. Interesanti, ka kritizētāji ir bērnu vecāki, kuri aizstāv treneri, uzskatot, ka šādas treniņa metodes ir nepieciešamas. Viens no argumentiem esot bijis tāds, ka nesen bijusi kāda spēle, kurā pretinieki sākuši kauties, bet šie puiši nav mācējuši par sevi pastāvēt, kāpēc tieši vecāki (pārsvarā mammas) izteikuši ideju par šādu treniņu. Interesants viedoklis, ko papildina fakts, ka konkrētie vecāki vairāk bija ieinteresēti, nevis treniņu metodikas analīzē, bet gan atrast vainīgo, kura dēļ noplūdis treniņa video, kas nu radījis problēmas.

Zīmīgi, ka tas pats hokeja apskatnieks, kurš uzsāka šo diskusiju, vēlāk publicējis vēl vienu video, kur treniņā uz ledus kaušanās prasmes apgūst arī mazie Ķīnas hokejisti. Šeit viss izskatās nedaudz nevainīgāk, bet tendences līdzīgas. Par šo treniņu gan nav informācijas, vai tieši šādu hokeja nianšu izkopšana ir vecāku iniciatīva, vai arī trenera skatījums uz sporta veida tendencēm, kas, iespējams, atceļojušas no Krievijas.