foto: unsplash.com
Eiropas čempionāta kvalifikācijā uzvaras svin vietu finālturnīrā jau nodrošinājušās Itālija un Slovēnija
Basketbols
2021. gada 18. februāris, 23:59

Eiropas čempionāta kvalifikācijā uzvaras svin vietu finālturnīrā jau nodrošinājušās Itālija un Slovēnija

Jauns.lv / LETA

Slovēnijas vīriešu basketbola izlase, kas jau nodrošinājusi vietu finālturnīrā, ceturtdien izcīnīja uzvaru Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē "burbulī" Ukrainā, bet finālturnīra ceļazīmi jau iepriekš saņēmusī Itālija svinēja uzvaru Neapolē.

Slovēnija Kijevā F grupas spēlē pieveica Ungāriju ar 84:72 (23:15, 17:21, 25:22, 19:14).

Slovēnijas izlasē rezultatīvākais ar 24 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām bija Jaka Blažičs, bet ungāriem ar 16 punktiem atzīmējās Zoltans Perls.

Četri panākumi piecos mačos ir Slovēnijai, ungāri uzvarējuši divās no trim spēlēm, divas uzvaras četrās cīņās ir Ukrainai, bet zaudējumi visās četrās spēlēs - Austrijai. Vietu finālturnīrā jau nodrošinājusi Slovēnija un latviešu trenera Ainara Bagatska vadītā Ukraina.

Tikmēr Neapolē Itālija B apakšgrupā pieveica Ziemeļmaķedoniju ar 92:84 (25:23, 16:20, 22:21, 29:20).

Itālijas izlasē Amadeo Tesitori guva 18 punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, bet Marko Spisu 13 punktiem pievienoja deviņas rezultatīvas piespēles. Pretiniekiem "double-double" - 24 punkti un 12 rezultatīvas piespēles Nenadam Dimitrijevikjam, bet 17 punkti un sešas bumbas zem groziem sakrāja Džeikobs Vailijs.

Apakšgrupā līdere ar četrām uzvarām četrās spēlēs ir Itālija, kas kā finālturnīra rīkotāja vienīgā nodrošinājusi vietu finālturnīrā. Divi panākumi četros mačos ir Krievijai, viens trīs spēlēs - Igaunijai, bet Ziemeļmaķedonija zaudējusi visos trīs aizvadītajos dueļos.

Kvalifikācijas turnīrā piedalās 32 komandas, kas sadalītas astoņās grupās. No četrām grupām, kurās spēlē finālturnīra rīkotājvalstis (Čehija, Gruzija, Itālija un Vācija) finālturnīram kvalificējas pa divām labākajām komandām, no četrām citām - pa trim. Spēles notiek trijos izlašu "logos" - 2020.gada februārī un novembrī, kā arī 2021.gada februārī.

Eiropas čempionāta finālturnīrs no nākamā gada tika pārcelts uz 2022.gadu. Finālturnīrs aiznākamgad notiks no 1. līdz 18.septembrim četrās valstīs - Čehijā (Prāgā), Gruzijā (Tbilisi), Itālijā (Milānā) un Vācijā (grupas turnīrs Ķelnē, izslēgšanas spēles Berlīnē). Tajā piedalīsies 24 komandas.

Bez turnīra saimniecēm ceļazīmes nodrošinājušas arī Horvātija, Grieķija, Bosnija un Hercegovina, Izraēla, Slovēnija, Ukraina un Spānija.