foto: Charles LeClaire-USA TODAY Sports/Sipa USA/ Vida Press
Bļugers par spēli pret "Capitals": "Nav viegli, ka visu laiku jāspēlē aizsardzībā"
Teodors Bļugers (#53) cenšas kavēt Jevgēņiju Kuzņecovu.
Hokejs
2021. gada 17. februāris, 16:11

Bļugers par spēli pret "Capitals": "Nav viegli, ka visu laiku jāspēlē aizsardzībā"

Jauns.lv / LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Pitsburgas "Penguins" otrdien piedzīvotajā zaudējumā vainojami daudzie noraidījumi spēles otrajā periodā, uzskata latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers.

Jau ziņots, ka Bļugers otrdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, kamēr "Penguins" mājās ar rezultātu 1:3 (0:0, 0:2, 1:1) piekāpās Vašingtonas "Capitals", kas revanšējās par svētdien piedzīvoto zaudējumu 3:6.

"Tāda sajūta, ka visu otro periodu spēlējām mazākumā. Pat uzreiz neatceros, ar cik pretinieku vairākumiem mums bija jātiek galā, kādiem trim vai četriem. Viņi maiņu pēc maiņas spēlēja uzbrukumā, tāpēc bija grūti atbildēt ar spiedienu šādos apstākļos. Domāju, ka tieši tajā nogrieznī viņi pārņēma iniciatīvu, turpretī mēs nespējām atgūties," pēcspēles preses konferencē stāstīja Bļugers.

Latvijas hokejists gan noliedza, ka "Penguins" spēlētāji būtu bezatbildīgi piegājuši spēlei pret tiešo konkurenti Austrumu divīzijā.

"Domāju, ka pirmais periods bija diezgan labs un bijām līdzvērtīgi divcīņās. Otrajā periodā nespējām uztvert spēles pavedienu, bet trešajā bija grūti veidot momentus. Nav viegli, ka visu laiku jāspēlē aizsardzībā. Pret jebkuru komandu šajā divīzijā būs grūti atspēlēt divus punktus, tāpēc neteiktu, ka nenovērtējām šīs spēles cenu," atzīmēja Bļugers.

Viņš šajā duelī laukumā pavadīja 15 minūtes un 50 sekundes, sešas minūtes un četras sekundes spēlējot mazākumā. Bļugers vienu reizi meta pa vārtiem, pielietoja četrus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, uzvarēja astoņos no 13 iemetieniem un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Latviešu uzbrucējs šosezon 14 spēlēs guvis divus vārtus, sešas reizes rezultatīvi asistējis un ticis pie pozitīvas lietderības +3. Bļugers ir "Penguins" ceturtais rezultatīvākais spēlētājs.

"Penguins" ar 15 punktiem 14 spēlēs Austrumu divīzijā ieņem piekto vietu, bet 17 punkti 14 dueļos ir "Capitals" hokejistiem, kuri atrodas ceturtajā pozīcijā.

Pēc tam "Penguins" aizvadīs divas mājas spēles ar Ņujorkas "Islanders", bet turpinājumā pitsburgieši dosies izbraukumā, kura ievadā divreiz spēkosies ar "Capitals".

"Penguins" un "Capitals" jau janvārī aizvadīja divus savstarpējos dueļos, kuros Bļugera pārstāvētā komanda uzvarēja "bullīšos" un pagarinājumā.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.