foto: Zumapress/Scanpix
Artūrs Žagars karjeru turpinās Tallinas "Kalev/Cramo"
Talantīgais saspēles vadītājs Artūrs Žagars.
Basketbols
2021. gada 16. februāris, 13:37

Artūrs Žagars karjeru turpinās Tallinas "Kalev/Cramo"

Jauns.lv / LETA

Latviešu saspēles vadītāju Artūru Žagaru Spānijas augstākās basketbola līgas (ACB) klubs Badalonas "Joventut" izīrējis "Pafbet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) vienībai Tallinas "Kalev/Cramo", otrdien ziņo Tallinas klubs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka "Joventut" klubs izskatīja iespēju izīrēt Žagaru kādai citai komandai un ka pirmā opcija ir Latvijas izlases galvenā trenera Roberta Štelmahera trenētā Igaunijas komanda Tallinas "Kalev"/"Cramo".

""Kalev"/"Cramo" uz īres līguma pamata pievienosies 20 gadus vecais un 190 centimetrus garais latvietis Artūrs Žagars no Badalonas "Joventut" komandas," vēsta ieraksts Tallinas vienības "Instagram" kontā.

Klubs savā tīmekļa vietnē vēsta, ka "Kalev"/"Cramo" nolēma nepagarināt līgumu ar uz pārbaudes laiku komandā esošo serbu Brano Džukanoviču, viņa vietā piesaistot latvieti.

Džukanovičam septiņās spēlēs Vienotajā līgā vidēji 14 minūtēs mačā izdevās gūt četrus punktus, izcīnīt 0,7 atlēkušās bumbas un 1,1 reizi spēlē rezultatīvi piespēlēt.

Ar Žagaru vienošanās panākta līdz sezonas beigām, un paredzēts, ka viņš komandai pievienosies pēc izlašu spēļu loga.

Šobrīd Badalonas komanda Spānijas līgā ar 12 uzvarām un deviņiem zaudējumiem atrodas septītajā vietā, bet ULEB Eirokausā ir iekļuvusi labāko 16 komandu skaitā, kur grupā pirmā vieta tiek dalīta ar "Monaco" komandu, četrās spēlēs izcīnot trīs uzvaras.

Štelmahers izvēlējies Žagaru kā vienu no 14 Eiropas kvalifikācijas spēļu loga basketbolistiem, kuri "burbulī" Rīgā gatavojas spēlēt ar Bulgārijas un Grieķijas komandām.

Tiek uzsvērts, ka Žagara stiprās puses ir laba spēles izjūta un laukuma pārredzēšana, augsts basketbola intelekts, izcilas piespēles un spēja apdraudēt grozu no tālienes. Kā vājums tiek minēts nepietiekams atlētisms.

20 gadus vecajam Žagaram šajā sezonā nebija izdevies iegūt "Joventut" treneru uzticību.

ACB viņš piedalījies 12 mačos, kuros caurmērā piecās minūtēs guvis 1,8 punktus un 0,8 reizes rezultatīvi piespēlējis. ULEB Eirokausā latviešu basketbolistam septiņās spēlēs vidēji piecās minūtēs viens punkts un 0,6 rezultatīvas piespēles.

Janvāra beigās "Joventut" papildināja sastāvu ar Demetriusu Montelu Džeksonu, līdz ar to komandā bija jau četri saspēles vadītāji, jo bez jauniegūtā amerikāņa un Žagara šajā pozīcijā spēlē arī Ferrans Basass un Nenads Dimitrijevičs, kuriem vienībā ir lielāka loma nekā latvietim.

Žagaram šī bija otrā pilnvērtīgā sezona ACB čempionātā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Žagars 2018.gada vasarā Latvijas U-18 izlases sastāvā Rīgā kļuva par Eiropas vicečempionu, bet pērn februārī viņš debitēja Latvijas pieaugušo valstsvienībā.

Badalonas komandas sistēmā viņš ir kopš 2017.gada vasaras. Pirms tam viņš spēlēja Latvijas Jaunatnes basketbola līgā (LJBL), "Rīga"/DSN komandu aizvedot līdz čempionu titulam U-19 vecuma grupā.