foto: LETA
Šuplinska: Latvijai pastāv iespēja atteikties no visa PČ hokejā uzņemšanas
Hokejs
2021. gada 2. februāris, 23:30

Šuplinska: Latvijai pastāv iespēja atteikties no visa PČ hokejā uzņemšanas

Jauns.lv / LETA

Pastāv iespēja, ka Latvija var atteikties no visa 2021.gada Pasaules čempionāta (PČ) hokejā uzņemšanas, ja epidemioloģiskā situācija neuzlabosies, šodien žurnālistiem pavēstīja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņa norādīja, ka Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) seko līdzi epidemioloģiskai situācijai Latvijā, un esot "garantijas par to, kas notiks ar pasaules čempionātu, ja epidemoloģiskā situācija neuzlabosies". Vienlaikus ministre uzsvēra, ka visi cer, ka situācija uzlabosies.

Vaicāta, vai ir aplēses, cik papildu līdzekļus prasīs visa čempionāta uzņemšana Rīgā, izglītības ministre skaidroja, ka IIHF ir "apskatījusi iespējamo norises vietu" un aptuvenās aplēses esot 14-15 miljonu eiro apmērā. Tāpat viņa atzīmēja, ka IIHF pamatā uzņemas "šī burbuļa čempionāta organizēšanu".

Kā ziņots, Latvija rīkos visu 2021.gada pasaules čempionātu hokejā, otrdien lēmusi IIHF. IIHF Padome lēmumam rīkot turnīru vienā vietā par labu minēja Covid-19 pašreizējās problēmas, kā arī dažādus tehniskus iemeslus.

Turpinoties nenoteiktībai starptautisko ceļojumu ierobežojumos, "Padome uzskata, ka visu komandu uzturēšanās Rīgā visā turnīra laikā un izvairīšanās no ceļojumiem starp divām sacensības uzņemošajām valstīm ir drošākais un izmaksu ziņā efektīvākais pasākuma rīkošanas veids".

Tiek ziņots, ka Pasaules čempionātā Rīgā galvenā spēļu norises vieta būs "Arēna Rīga", kurā notiks B grupas spēles, divas ceturtdaļfināla spēles, pusfināli un spēles par medaļām.

Otrā norises vieta būs Olimpiskais sporta centrs, kas tiks pārveidots par 6000 skatītājus ietilpinošu ledus halli. Tajā notiks A grupas un divas ceturtdaļfināla spēles.

"Daugavas" stadiona ledus halle kalpos kā treniņu arēna ar diviem ledus laukumiem. Halle šobrīd tiek būvēta, un to plānots pabeigt līdz marta beigām.

Visas 16 iesaistītās komandas tiks izmitinātas vienā viesnīcā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās