foto: Aaron Doster-USA TODAY Sports/Sipa USA/ Vida Press
Merzļikins trešajā periodā pieļauj divas kļūdas un piedzīvo zaudējumu pret "Blackhawks"
Elvis Merzļikins
Hokejs
2021. gada 1. februāris, 07:34

Merzļikins trešajā periodā pieļauj divas kļūdas un piedzīvo zaudējumu pret "Blackhawks"

Jauns.lv / LETA

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins svētdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē trešajā periodā divreiz rupji kļūdījās, kā rezultātā viņa pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" piedzīvoja zaudējumu.

"Blue Jackets" viesos ar 1:3 (1:1, 0:0, 0:2) zaudēja Čikāgas "Blackhawks".

Merzļikins šajā spēlēs atvairīja 33 no 36 metieniem un tvēra 91,7% raidījumu. Merzļikins šosezon laukumā devies piecās spēlēs, bet tikai divās uzvaru izdevies svinēt pamatlaikā.

Latvijas izlases vārtsargs pirmo reizi kapitulēja pirmā perioda 13.minūtē, kad "Blackhawks" trīs spēlētāji devās ātrajā pretuzbrukumā. Merzļikinam talkā nāca divi aizsargi, taču Čikāgas vienības uzbrucēji tos apspēlēja ar ātrām piespēlēm, Filipam Kuraševam no tuvas distances gūstot pirmo vārtus mačā. Būns Dženers trešdaļas izskaņā panāca 1:1.

Otrajā periodā neviena no komandām vārtus neguva, bet pēdējās 20 minūtēs Merzļikins divās epizodēs nolēma pamest vārtus, lai spēlētu ar ripu, taču abos gadījumos pieļāva kļūdu, kas maksāja vārtu zaudējumu. Astotajā minūtē Merzļikina vājo piespēli pārtvēra Pius Saters, uzbrucējam ripu uzreiz raidot vārtu virzienā, kur tā atsitās pret vārtsarga ķermeni un iekrita vārtos. 

Septiņas minūtes vēlāk Merzļikins aiz vārtiem kļūdījās vēlreiz, bet ripu īsi pēc tam nonāca pie Patrika Keina, kurš bija nekļūdīgs. Keins šo spēli noslēdza ar 1+1, ar šādu statistiku izceļoties arī Kuraševam.

Nākamo spēli Kolumbusas vienība aizvadīs otrdien, kad tiksies ar Dalasas "Stars".

"Blue Jackets" ar 11 punktiem desmit spēlēs Centrālajā divīzijā ieņem otro vietu.

Tikmēr Bufalo "Sabres", kas šosezon cīnās bez savainotā Zemga Girgensona, savā laukumā ar 3:5 (0:2, 2:1, 1:2) zaudēja Ņūdžersijas "Devils".

Džeks Aikels un Viktors Olofsons "Sabres" rindās izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm, bet Rasmuss Ristolainens iekrāja 1+1. Maikls Makleods uzvaru kaldināja ar diviem vārtiem, kamēr viņa komandas biedrs Mailzs Vuds izcēlās ar diviem "goliem" un rezultatīvu piespēli.

"Sabres" ar desmit punktiem desmit mačos Austrumu konferencē ierindojas sestajā pozīcijā.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.