foto: Paula Čurkste/LETA
Rolands Freimanis otro reizi sezonā iekļauts Vienotās līgas izlasē
Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības kandidāts Rolands Freimanis.
Basketbols
2021. gada 25. janvāris, 15:59

Rolands Freimanis otro reizi sezonā iekļauts Vienotās līgas izlasē

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Rolands Freimanis par savu sniegumu aizvadītajā nedēļā izpelnījies vietu VTB Vienotās līgas izlasē, pie šāda goda šosezon tiekot jau otro reizi, ziņo turnīra rīkotāji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Nedēļas Vienotās līgas izlasē sportistus izraudzījās, vērtējot viņu sniegumu aizvadītās nedēļas nogalē.

Freimaņa un Jāņa Bērziņa pārstāvētā Polijas komanda Zelonas Guras "Stelmet Enea" sestdien ar 77:64 uzvarēja Saratovas "Avtodor". Freimanis šajā spēlē izcēlās ar 21 punktu, septiņām atlēkušajām bumbām, trim pārtvertām bumbām un otro labāko efektivitātes koeficientu komandā - 17.

Latvijas basketbolists iepriekš starp pieciem labākajiem basketbolistiem bija arī decembra trešajā nedēļā.

Bez Freimaņa aizvadītās nedēļas līgas izlasē iekļautu arī Kazaņas "Unics" spēlētāji Aizeja Kanāns un Džons Brauns, Roberta Štelmahera vadītās Igaunijas komandas Tallinas "Kalev"/"Cramo" basketbolists Moriss Kemps, kā arī Taiuss Betls no Krasnojarskas "Jeņisej".

Latviešu pārstāvētā Polijas komanda turnīra tabulā ar astoņām uzvarām 15 spēlēm ieņem sesto vietu.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā, arī šajā regulārajā turnīrā startē 13 komandas - deviņas no Krievijas, kā arī pa vienai vienībai no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas. Otro sezonu pēc kārtas turnīrā nepiedalās "VEF Rīga" komanda.

2019./2020.gada līgas sezona sezona priekšlaicīgi noslēdzās koronavīrusa radītās pandēmijas dēļ, čempionu nenoskaidrojot. Čempionāta pārtraukšanas brīdī pirmajā vietā bija Maskavas apgabala "Himki", bet otro vietu ieņēma Maskavas CSKA.