Citi sporta veidi
2021. gada 24. janvāris, 14:02

Brāļi Šici uzvar Sprinta pasaules kausa pēdējā posmā kamaniņu sportā

LETA

Sprinta pasaules kausa pēdējā posmā Austrijā divnieku sacensībās uzvarēja Latvijas duets Juris un Andris Šici, sezonas kopvērtējumā ierindodamies otrajā vietā, labākais no vīriešiem no Latvijas braucējiem bija Gints Bērziņš ar 11.vietu un sievietēm Elīza Tīruma ar desmito vietu.

Brāļi Šici trasi beidza pēc 29,958 sekundēm un par 0,001 sekundi apsteidza austriešus - Tomasu Šteiju un Lorencu Kolleru.

Trešo vietu ieņēma vācieši Tonijs Egerts un Saša Benekens, kuri no uzvarētājiem atpalika par 0,011 sekundēm. Ceturtais 0,057 sekundes aiz uzvarētājiem finišēja latviešu duets Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, bet sestais ar 0,096 sekunžu atpalicību no brāļiem Šiciem - trešais latviešu divnieks Mārtiņš Bots/Roberts Plūme.

Kā sestie trasē devās Gudramovičs/Kalniņš, veica labu braucienu un tobrīd ierindojās pirmajā vietā.

Kā 12. trasē devās Bots/Plūme un ierindojās uzreiz aiz tautiešiem.

Ar priekšpēdējo 14.numuru startēja brāļi Juris un Andris Šici, kuri, būdami iedzinējos visas trases garumā, par vienu sekundes tūkstošdaļu apsteidza mājiniekus, kas vēlāk izrādījās uzvaras vērtē.

Triju posmu summā brāļi Šici ar 231 punktu ieņēma otro vietu aiz Šteija un Kollera, kuriem ir 270 punkti. Trešie ar 196 punktiem finišēja Egerts ar Benekenu. Gudramovičs/Kalniņš ar 127 punktiem ieņēma septīto vietu, bet Bots/Plūme ar 119 punktiem - devīto vietu 20 divnieku konkurencē.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc Insbrukas posma līderi ar 896 punktiem ir austrieši Šteijs/Kollers. Egerts/Benekens seko ar 770 punktiem, bet, par 31 punktu apsteidzot vācu duetu Tobiass Vendls/Tobiass Arlts, uz trešo vietu pakāpušies brāļi Šici ar 749 punktiem. Gudramovičs/Kalniņš ar 443 punktiem ieņem astoto pozīciju. Divas vietas zemāk ar 416 punktiem ir Bots/Plūme.

Sieviešu sacensībās jau trešo reizi sezonā bija viens un tas pats goda pjedestāls ar trim vācu braucējām. Uzvarēja Jūlija Taubica, kura finišēja pēc 30,041 sekundes. Viņa par 0,029 sekundēm apsteidza Natāliju Geizenbergeri un par 0,091 sekundi - Dajanu Eitbergeri.

Kendija Aparjode, kura trasē devās otrā, no konkurentēm atpalika trases otrajā daļā, ierindojoties pēdējā 15.vietā. Viņa no uzvarētājas atpalika 0,408 sekundes.

Teicami kā trešā savu braucienu veica Tīruma, tobrīd pakāpjoties uz pirmo vietu triju braucēju summā, bet pēc tam, kad trasi bija veikušas visas sportistes, ieņēma desmito vietu 0,248 sekundes aiz uzvarētājas.

Sprinta kausa kopvērtējumā uzvarētāju trijnieks tāds pats, kāds tas bija svētdienas sacensībās, Taubicai sakrājot 300, Geizenbergerei 255 un Eitbergerei 210 punktus. Tīruma ierindojās piektajā vietā ar 146 punktiem, tikai par punktu atpalikdama no austrietes Madeleines Egles. Aparjode ar 108 punktiem finišēja astotā, bet Zirne ar 30 punktiem dalīja 20.vietu 24 sportistu konkurencē.

Pasaules kausa kopvērtējuma līdere, ieskaitot arī svētdien notikušās Sprinta pasaules kausa sacensības, ar 965 punktiem ir Vācijas pārstāve Natālija Gaizenbergere, viņas tautiete Jūlija Taubica seko ar 891 punktu, kamēr uz trešo vietu ar 638 punktiem pakāpusies viņu tautiete Dajana Eitbergere. Tīruma ar 486 punktiem ir septītā, Aparjode iekrājusi 397 punktus un ierindojas devītajā vietā, Zirnei 233 punkti un 16.pozīcija, kamēr Bērziņa ar 91 punktu četrās sacensībās ir 33. Kopvērtējuma dalītā 34.vietā ar 80 punktiem atrodas Vītola, kura startējusi trijās sacensībās, vienās no tām tiekot diskvalificēta.

Jau ziņots, ka Sprinta kausā vīriešiem uzvarēja krievs Semjons Pavļičenko, kurš finišēja pēc 32,341 sekundes. Viņš par 0,080 sekundēm apsteidza Itālijas sportistu Kevinu Fišnalleru, bet vēl septiņas sekundes tūkstošdaļas lēnāks bija vācietis Felikss Lohs.

Labākais no Latvijas sportistiem Gints Bērziņš ierindojās 11.vietā ar 0,293 sekunžu atpalicību no krievu sportista, bet Riks Kristens Rozītis uzvarētājam zaudēja 0,341 sekundi un finišēja pēdējā 15.vietā.

Sprinta kausa kopvērtējumā vīriešu konkurencē ar 225 punktiem uzvaru dalīja vācietis Fēlikss Lohs un itālietis Kevins Fišnallers, bet trešais ar 206 punktiem bija krievs Pavļičenko. No latviešiem visaugstāk ar 36 punktiem 15.vietā uerindijās Kristers Aparjods. 34 punkti un 16.vieta Bērziņam, 30 punkti un dalīta 17.vieta 20 sportistu konkurencē Artūram Dārzniekam.

Pasaules kausa kopvērtējuma līderis pirms pēdējā posma ar 1025 punktiem ir Lohs. Viņa tautietis Johanness Ludvigs seko ar 674 punktiem, bet vadošo trijnieku ar 648 punktiem noslēdz Pavļičenko.

Dārznieks ar 271 punktu ierindojas 14.vietā, Rozītim ir 269 punkti un 15.pozīcija, kamēr Bērziņš ar 216 punktiem atrodas 17.vietā. Traumu guvušais Aparjods ar trijās sacensībās iekrātiem 148 punktiem ieņem 21.pozīciju.

Sieviešu Pasaules kausa sacensībās svētdien divu braucienu summā 13.vietu ieņēma Elīza Tīruma, kā nākamā ierindojās Kendija Aparjode. 16.vietā bija Elīna Ieva Vītola, bet 18. - Ulla Zirne.

Sestdien Bērziņš individuālajās sacensībās ierindojās devītajā vietā, bet Rozītis - 15.

Brāļi Šici Sprinta kausam kvalificējās, sestdien izcīnot sudrabu, kamēr ceturtajā pozīcijā ierindojās Bots/Plūme. Desmitajā pozīcijā bija Gudramovičs/Kalniņš.

Pirms šīm Sprinta kausa sacensībām Starptautiskās Kamaniņu sporta federācija (FIL) veica izmaiņas vērtēšanas sistēmā. Sprinta sacensībās izcīnītie punkti tiks pieskaitīti Pasaules kausa kopvērtējumā, bet Sprinta kausa kopvērtējumā tiks iekļauti visi sportisti, nevis tikai tie, kuri startējuši visos trīs posmos.

Sezonas pirmajās Sprinta kausa sacensībās Latviju pārstāvēja traumētais Kristers Aparjods un Artūrs Dārznieks. Augstvērtīgāko rezultātu uzrādīja Aparjods, finišējot desmitajā vietā.

Tīruma pirmajā Sprinta kausā bija ceturtā, Aparjode ierindojās desmitajā vietā, bet trīs pozīcijas zemāk finišēja Zirne. Tikmēr divnieku konkurencē sudraba godalgas ieguva Šici, bet Gudramovičs/Kalniņš samierinājās ar devīto vietu. 13.pozīcijā bija Bots/Plūme.

Otrajā Sprinta kausa etapā Tīruma starp dāmām bija sestā, Rozītim 14.vieta, kamēr Šici ierindojās septītajā vietā.

Startam Īglsas trasē Insbrukā Pasaules kausa posmā pieteikušies 50 vīrieši, 48 sievietes un 29 ekipāžas no 24 valstīm.

Pasaules kausa sezona norit tikai Eiropā.

Mēneša beigās kamaniņu braucēji Kēnigszē cīnīsies par pasaules čempionāta medaļām, bet sezonas fināls paredzēts februāra sākumā Sanktmoricā, kur Pasaules kausa sacensības nav notikušas kopš 2012.gada janvāra.