foto: REUTERS/SCANPIX
Par saviem vienaudžiem divreiz lielākais sumo cīkstonis 10 gadu vecumā
Citi sporta veidi
2021. gada 21. janvāris, 05:41

Par saviem vienaudžiem divreiz lielākais sumo cīkstonis 10 gadu vecumā

Jauns.lv

Sumo cīņas māksla Japānā ir ļoti populāra, tāpēc pat 10 gadus veci zēni trenējas un cīkstās ringā. Tomēr Kjuta Kumagai ir īpašs. Par saviem vienaudžiem viņš ir divas reizes lielāks un sver 85 kilogramus.

Kjuta ir tik dominējošs savā vecuma grupā, ka viņš cīnās un uzvar pat piecus, sešus gadus vecākus sumo cīkstoņus. Viņa tēva Taisukes izstrādātais treniņu plāns ir ļoti nogurdinošs. Nodarbības notiek sešas dienas nedēļā, cilājot svarus vai trenējoties sumo klubā. Lai saglabātu lokanību un ātrumu, Kjuta nodarbojas arī ar peldēšanu un vieglatlētiku.

Sumo cīkstonis 10 gadu vecumā

Sumo cīņas māksla Japānā ir ļoti populāra, tāpēc jau 10 gadus veci zēni trenējas un cīkstās ringā. Tomēr Kjuta Kumagai ...

gallery icon
13

Kjuta šobrīd ir pasaules čempions vecumā grupā līdz 10 gadiem, pērn pārspējot konkurentus no Lielbritānijas un Ukrainas. Zēns gan ir pieticīgs, norādot vien: "Ir jautri pieveikt tos, kas ir vecāki par mani".

Kjutas tēvs Taisuke treniņos tik ļoti nospiež Kjutu, ka bērns bieži paliek bez elpas un raud. Viņš uzskata, ka tas ir vienīgais veids, kā no dēla izspiest vislabāko sniegumu. "Es nedomāju, ka treniņu ir pārāk daudz. Domāju, ka viņam izdodas atvēlēt laiku arī sev un rotaļām ar draugiem," norāda Taisuke.

Ikviena sumo cīkstoņa veiksmes atslēga ir viņu diēta. Vidēji dienā Kjuta uzņem 2700 līdz 4000 kalorijas, ieskaitot vairāk nekā litru piena un lielu daudzumu olbaltumvielu. Tomēr steiks ir viņa mīļākais ēdiens.

Kjutam tuvāko divu gadu laikā jāpieņamas svarā vēl par 20 kilogramiem, lai viņu uzņemtu augstāka līmeņa profesionālajās cīņās. Kjuta vēlas sasniegt yokozuna līmeni - augstāko rangu šajā sporta veidā.

Bet viņš atzīst, ka režīms mēdz būt nežēlīgs. "Sumo apmācība ir kaut kas tāds, ko nevar raksturot ar vārdu "bauda," sacīja Kjuta.

Tēmas