foto: Instagram @nygaard90
Slēpotāji publicē šausminošus attēlus no sacensībām ekstrēmos apstākļos; divi varētu pat zaudēt pirkstus
Sacensībās otro vietu izcīnījušais norvēģu sportists Andreass Nīgards laikam ticis cauri sveikā.
Citi sporta veidi
2021. gada 20. janvāris, 12:04

Slēpotāji publicē šausminošus attēlus no sacensībām ekstrēmos apstākļos; divi varētu pat zaudēt pirkstus

Jauns.lv

Daudzviet Eiropā pagājušajā nedēļas nogalē tika fiksēta rekordzema gaisa temperatūra. Tas gan netraucēja Šveicē 16. janvārī slēpošanas maratona sacensības “La Diagonela”, kurā garākā distance bija pat 67 kilometri

Kā stāsta paši dalībnieki, gaisa temperatūra noslīdējusi līdz ekstrēmiem -28 grādiem pēc Celsija, bet slēpotāji trasē pavadīja vairāk nekā divarpus stundas (daži pat četras ar pusi), jo distances garums bija 67 kilometri.

Kā ziņo norvēģu nacionālais medijs NRK, daudziem sportistiem pēc sacensībām bija nepieciešama mediķu palīdzība, vairākiem tika veikta pat ķirurģiska iejaukšanās, bet diviem joprojām pastāv nopietns risks, ka būs nepieciešama pirkstu amputācija.  

Visnopietnākās problēmas ir zviedru slēpotājam un bijušajam hokejistam Mikaēlam Eklefam, kurš nekrozes dēļ varētu zaudēt kājas lielo pirkstu.

Savukārt vācu sportists Patriks Otlingers, kurš startē gan distanču slēpošanā, gan kalnu slēpošanā, gan riteņbraukšanā, spēcīgi apsaldējis divus roku pirkstus.

foto: Instagram @xc_tobbe
Patrika Otlingera un Mikaēla Eklefa veselības stāvoklis ir ļoti nopietns.

Sociālajos tīklos redzams, ka nopietni cietis ir arī sacensībās otro vietu izcīnījušais norvēģis Andreass Nīgards un citi sportisti.