foto: LETA
Gražulis rezultatīvākais Triestes "Allianz" komandas uzvarā
Andrejs Gražulis
Basketbols
2021. gada 17. janvāris, 20:21

Gražulis rezultatīvākais Triestes "Allianz" komandas uzvarā

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Andrejs Gražulis svētdien guva 17 punktus Itālijas A sērijas spēlē, palīdzot Triestes "Allianz" komandai svinēt uzvaru.

Triestes basketbolisti viesos ar rezultātu 101:80 (24:25, 23:26, 29:12, 25:17) pārspēja Kremonas "Vanoli" komandu.

Gražulis laukumā pavadīja 21 minūti un 58 sekundes, kuru laikā realizēja četrus no pieciem divpunktu metieniem, divus no četriem "trejačiem" un visus trīs soda metienus. Viņš arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, vienreiz rezultatīvi piespēlēja, pieļāva vienu kļūdu, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja vienu metienu, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja trīs piezīmes un tika pie 21 efektivitātes koeficienta punkta.

Gražulis bija rezultatīvākais uzvarētāju rindās.

Artūra Strautiņa un Ingus Jakoviča pārstāvētā Varēzes "Openjobmetis" pēc Covid-19 uzliesmojuma komandā vēl nav atgriezusies laukumā.

A sērijas turnīru turpina 15 komandas, kas Covid-19 pandēmijas dēļ aizvadījušas atšķirīgu spēļu skaitu. Triestes vienība ar septiņām uzvarām 14 mačos ieņem septīto vietu, kamēr Varēzes komanda 12 spēlēs guvusi trīs panākumus, kas ļauj aizņemt pēdējo 15.pozīciju.

Tikmēr Artūrs Kurucs Spānijas augstākajā līgā (ACB) guva vienu punktu, kamēr viņa pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" mājās ar 103:76 (25:13, 27:23, 24:19, 27:21) pārspēja Seviljas "Real Betis".

Kurucs spēlēja sešas minūtes un 34 sekundes, kuru laikā realizēja vienu no diviem soda metieniem, toties netrāpīja grozā savu vienīgo divpunktu metienu un divus tālmetienus. Viņa kontā arī viena atlēkusī bumba, viena kļūda, viena piezīme un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums.

Svētdien bija jāspēlē arī Rolanda Šmita pārstāvētajai "Barcelona" komandai, taču pretiniecē Madrides "Movistar Estudiantes" konstatēts Covid-19 uzliesmojums. Koronavīruss skāris arī Rinalda Mālmaņa pārstāvēto Mursijas UCAM, kas laukumā varētu atgriezties nākamnedēļ.

Sestdien Artūrs Žagars atzīmējās ar trim rezultatīvām piespēlēm, viņa pārstāvētajai komandai Badalonas "Joventut" mājās ar 90:94 piekāpjoties Sansevastjanas "Gipuzkoa".

"Barcelona" ar 15 uzvarām 18 mačos ieņem otro vietu, divas pozīcijas zemāk ir "Baskonia" vienība, kas guvusi tikpat panākumu 19 dueļos, bet "Joventut" ar desmit uzvarām 19 cīņās ieņem septīto vietu. Astoņi panākumi 16 mačos ir desmitajā vietā esošajai UCAM komandai.

Tikmēr Riharda Lomaža pārstāvētā Vilērbānas ASVEL komanda Francijas augstākās līgas spēlē viesos ar rezultātu 75:85 (23:23, 18:21, 20:24, 14:17) piekāpās "Chalon-Saone" vienībai. 

Lomažs četrās minūtēs un 48 sekundēs garām grozam raidīja divus divpunktu metienus, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un vienu reizi pārkāpa noteikumus. Viņš gan bija tikai viens no diviem viesu basketbolistiem, kuri maču noslēdza ar pozitīvu +/- rādītāju (+2).

ASVEL ar piecām uzvarām astoņās spēlēs turnīra tabulā ieņem piekto vietu.