foto: LOK arhīvs
Tokijas olimpiskajās un paralimpiskajās spēlēs Latvijas sportistiem būs vienots parādes tērps
LOK prezidents Žoržs Tikmers un LPK prezidente Daiga Dadzīte (foto uzņemts 2020.gada jūnijā).
Citi sporta veidi
2021. gada 11. janvāris, 14:43

Tokijas olimpiskajās un paralimpiskajās spēlēs Latvijas sportistiem būs vienots parādes tērps

Jauns.lv

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) un Latvijas Paralimpiskā komiteja (LPK) ir izsludinājusi kopīgu iepirkuma procedūru par parādes tērpu piegādi Latvijas komandu vajadzībām, lai nodrošinātu Latvijas olimpiskās un paralimpiskās komandas vienotu vizuālo tēlu Tokijas olimpiskajās un paralimpiskajās spēlēs šā gada vasarā, portālu Jauns.lv informēja LOK.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā norāda LOK, vienota vizuālā identitāte olimpiskajai un paralimpiskajai komandai būs pirmo reizi Latvijas vēsturē.

“Mēs kopīgi vēlamies uzrunāt visus vietējos apģērbu ražotājus un modes māksliniekus radīt Latvijas olimpiskajai un paralimpiskajai komandai vienotus parādes tērpus. Šī ir unikāla iespēja veidot tērpus, ko varēs redzēt visa pasaule Tokijas olimpisko un paralimpisko spēļu atklāšanas ceremonijās,” uzsver LOK prezidents Žoržs Tikmers.

“Strādājot pie iepirkumu procedūras nolikuma, esam izdarījuši labāko, ko varējām, lai dotu iespēju Latvijā strādājošiem uzņēmumiem, dizaineriem, šuvējiem un amatniekiem piedāvāt savus darbus un redzējumu,” atklāj LPK prezidente Daiga Dadzīte.

Lai nodrošinātu iepirkuma caurspīdīgumu un godīgu konkurenci, kā arī novērstu interešu konfliktus, piesaistīts neatkarīgs konsultants – zvērinātu advokātu birojs “PricewaterhouseCoopers Legal” (PwC Legal), kas ir uzņēmies nodrošināt LOK un LPK juridisko palīdzību, plānojot, koordinējot un izpildot iepirkuma procedūru ar mērķi nodrošināt iepirkuma caurspīdīgumu un godīgu konkurenci.

PwC Legal uzdevums ir sastādīt iepirkuma dokumentācijas projektus, līgumus, kā arī sniegt juridisko atbalstu kā piesaistītajam ekspertam, konsultējot LOK un LPK visā iepirkuma procesa gaitā.

Izsludinātais parādes tērpu iepirkums paredz iegādāties 159 tērpu komplektus olimpiskās un paralimpiskās komandas vajadzībām. Elegants augstākās kvalitātes reprezentācijas tērpu komplekts, kurā abpusēji ir saskaņoti parādes tērpa sieviešu un vīriešu modeļi, un tie ir paredzēti dalībai olimpisko un paralimpisko spēļu atklāšanas un noslēguma ceremonijās, ka arī citos oficiālos pasākumos telpās un ārpus telpām.

Iepirkuma procedūrā var piedalīties ikviens Latvijas modes mākslinieks un ražotājs, kas atbilst iepirkuma procedūras noteikumiem. Katrs pretendents izstrādā piedāvāto parādes tērpu vienību skices, kas atbilst tehniskajās specifikācijās norādītajām minimālajām prasībām.

Šīs iepirkuma procedūras ietvaros nevar tikt izmantotas parādes tērpu skices, kas pilnībā vai daļēji ir LOK īpašums un/ vai, kas tikušas radītas vai izmantotas iepriekšējas sadarbības ietvaros starp LOK un kādu no iepirkuma procedūras dalībniekiem.

Olimpiskās un paralimpiskās spēles ir pasaules vērienīgākās sporta sacensības, kuras reprezentē ne tikai katras dalībvalsts sasniegumus sportā, bet arī pašu valsti. Sporta sacensības tiek plaši atspoguļotas medijos visā pasaulē, tādēļ papildus sportiskajam sniegumam katra valsts cenšas parūpēties arī par valstiskajai identitātei atbilstošiem un vienlaikus funkcionāliem, ērtiem un vizuāli piesaistošiem sportistu tērpiem.

Iepirkuma procedūras rezultātā izvēlētais piegādātājs nodrošinās parādes tērpus Latvijas olimpiskās un paralimpiskās komandas sportistu un personāla delegācijām XXXII Olimpiādes spēlēm un 16. Paralimpiskajām spēlēm, kas norisināsies Tokijā šovasar.

Šāda iepirkuma lielākais izaicinājums ir sportistu prasību apvienošana ar Latvijas valsts atpazīstamības veicināšanu, tajā pat laikā ievērojot Starptautiskās Olimpiskās komitejas, Starptautiskās Paralimpiskās komitejas prasības un Latvijas olimpiskās delegācijas izstrādāto vizuālo veidolu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās