foto: AFP/Scanpix
Merzļikinam un Kivleniekam Kolumbusā parādījies jauns konkurents
Latvijas hokeja vadošais vārtsargs Elvis Merzļikins.
Citi sporta veidi
2021. gada 10. janvāris, 15:44

Merzļikinam un Kivleniekam Kolumbusā parādījies jauns konkurents

Jauns.lv / LETA

Latvijas vārtsargu Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Kolumbusas "Blue Jackets" noslēgusi divvirzienu līgumu ar amerikāņu ripu ķērāju Kemu Džonsonu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Līgums ar 26 gadus veco Džonsonu noslēgts uz 2020./2021.gada sezonu.

Džonsons planētā spēcīgākajā līgā līdz šim nav spēlējis, pirms divām sezonām tiekot viena NHL mača pieteikumā. Amerikas Hokeja līgā (AHL) viņš pārstāvējis Bingemtonas "Devils" komandu, kuras sastāvā 32 spēlēs vidēji ielaidis 3,80 ripas un atvairījis 87,3% metienu, vienreiz paliekot "sausā".

Pēdējās divas sezonas viņš spēlē ECHL, pārstāvot Floridas "Everblades". Šosezon amerikānis piedalījies septiņos ECHL dueļos, vidēji ielaidis 1,77 ripas, atvairījis 94,1% metienu un divreiz palicis nepārspēts.

Džonsonam šī ir trešā sezona profesionālajā hokejā, bet pirms tam viņš paralēli studijām Dakotas Universitātē spēlēja Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA), ku pirms nepilniem pieciem gadiem tika kronēts par čempionu.

"Blue Jackets" treniņnometnē šobrīd ir komandas vadošie vārtsargi Merzļikins un soms Jonass Korpisalo, kā arī Kivlenieks un kanādietis Breds Tīsens.