foto: LETA
Daugaviņam vārti un divas rezultatīvas piespēles "Vitjaz" uzvarā
Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš.
Hokejs
2021. gada 8. janvāris, 18:41

Daugaviņam vārti un divas rezultatīvas piespēles "Vitjaz" uzvarā

Jauns.lv / LETA

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš piektdien izcēlās ar vieniem gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē, palīdzot Maskavas apgabala "Vitjaz" komandai svinēt uzvaru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Vitjaz" savā laukumā ar rezultātu 4:2 (2:0, 2:2, 0:0) pārspēja "Soči" vienību.

Vispirms Daugaviņš spēles ceturtajā minūtē palīdzēja Matīasam Tedenbo panākt 1:0, bet četras minūtes pirms pirmā perioda beigām viņš pats vairākumā guva vārtus un dubultoja laukuma saimnieku pārsvaru. Otrās trešdaļas pirmajās minūtēs abas komandas apmainījās ar gūtiem vārtiem, bet septītajā minūtē Tedenbo, vēlreiz asistējot Daugaviņam, panāca 4:1. Spēles otrajā pusē Soču hokejisti vienus vārtus atguva, taču neliedza Podoļskas komandai svinēt uzvaru.

Daugaviņš un Tedenbo maču noslēdza ar trim punktiem. Latviešu uzbrucējs uz ledus pavadīja 21 minūti un septiņas sekundes, kuru laikā trīsreiz meta pa vārtiem, uzvarēja divos no trim iemetieniem, bloķēja trīs metienus un pielietoja divus spēka paņēmienus.

Viņš šosezon 40 spēlēs guvis 13 vārtus un 25 reizes rezultatīvi piespēlējis, kas dod desmito vietu līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Daugaviņš tikai par diviem punktiem atpaliek no savas visu laiku rezultatīvākās sezonas - 2019./2020.gadā viņš atzīmējās ar 19 vārtiem un 21 rezultatīvu piespēli, laukumā dodoties 59 mačos.

"Vitjaz" ar 43 punktiem 42 spēlēs ieņem devīto vietu Rietumu konferencē.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 23 komandas - 11 Rietumu un 12 Austrumu konferencēs. Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 60 spēlēm, pēc kurām pa astoņiem labākajiem klubiem iekļūs Gagarina kausa izcīņā.