foto: Zumapress/Scanpix
Šmitam un Strēlniekam rezultatīvi mači ULEB Eirolīgā; komandām atšķirīgi panākumi
Rolands Šmits astoņus no saviem desmit punktiem guva mača trešajā ceturtdaļā.
Basketbols
2021. gada 8. janvāris, 09:57

Šmitam un Strēlniekam rezultatīvi mači ULEB Eirolīgā; komandām atšķirīgi panākumi

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Rolands Šmits ceturtdien ULEB Eirolīgas 18.kārtas spēlē izcēlās ar desmit punktiem un kaldināja "Barcelona" panākumu, bet Jānis Strēlnieks ar 13 punktiem neglāba Maskavas CSKA no zaudējuma pret Artūra Kuruca pārstāvēto Vitorijas "TD Systems Baskonia".

"Barcelona" mājās ar 89:72 (18:12, 20:21, 29:21, 22:18) uzvarēja "Valencia".

Šmits laukumā pavadīja 21 minūti un 13 sekundes, kuru laikā guva desmit punktus un izcīnīja četras atlēkušās bumbas. Basketbolists grozā raidīja četrus no astoņiem divpunktu metieniem, vienīgais tālmetiens bija neprecīzs, bet viņam izdevās realizēt abus "sodiņus". Tāpat basketbolists vienreiz pārtvēra bumbu, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja četras personīgās piezīmes un spēli noslēdza ar septiņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Rezultatīvākais "Barcelona" komandā ar 16 punktiem bija Alekss Abriness, bet Valensijas komandā Luī Laberī izcēlās ar 17 punktiem.

Tikmēr citā spēlē Kuruca pārstāvētā "TD Systems Baskonia" savā laukumā ar 95:93 (31:19, 15:26, 33:22, 16:26) uzvarēja CSKA.

Krievijas kluba saspēles vadītājs Strēlnieks laukumā pavadīja 23 minūtes un 14 sekundes, kuru laikā izcēlās ar 13 punktiem, trim atlēkušajām bumbām un vienu rezultatīvu piespēli. Strēlnieks grozā raidīja divus no pieciem divpunktu un abus trīspunktu metienus, kā arī realizēja trīs no pieciem sodiņiem.

Viņš arī pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja divas personīgās piezīmes, pretiniekus izprovocēja uz diviem noteikumu pārkāpumiem un spēli noslēdz ar 11 efektivitātes koeficienta punktiem, kas bija dalīts trešais labākais sniegums komandā.

Savukārt Kurucs Spānijas klubā bija viens no diviem basketbolistiem, kurš nedevās laukumā.

Ar 18 punktiem Vitorijas komandas uzvaru kaldināja Pjeria Henrijs un Ahils Polonara, kamēr CSKA komandā 20 punkti un septiņas piespēles Maika Džeimsa rēķinā.

Turnīra līdere ar 14 uzvarām 18 spēlēs ir CSKA, "Barcelona" ar 12 panākumiem ir trešā, bet Vitorijas klubs ar deviņām uzvarām ieņem devīto vietu. Riharda Lomaža pārstāvētā Vilērbānas ASVEL ar pieciem panākumiem 16 spēlēs ieņem 16.vietu, bet pēdējā, 18.pozīcijā, ar divām uzvarām 17 mačos atrodas Jāņa Timmas un Daira Bertāna Maskavas apgabala "Himki".

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Pagājušajā sezonā čempione netika noskaidrota, turnīram noslēdzoties sešas kārtas pirms regulārā čempionāta beigām.