foto: AP/Scanpix
"Sabres" galvenais treneris: "Visiem vajag spert soli uz priekšu un uzņemties daļu no tā, ko komandā darīja Zemgus"
Zemgus Girgensons, visticamāk, būs spiests izlaist visu sezonu.
Hokejs
2021. gada 7. janvāris, 11:04

"Sabres" galvenais treneris: "Visiem vajag spert soli uz priekšu un uzņemties daļu no tā, ko komandā darīja Zemgus"

Jauns.lv / LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienībai Bufalo "Sabres" šīs sezonas pamatturnīrā ļoti pietrūks latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona, uzsver komandas galvenais treneris Ralfs Krīgers.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka Girgensons pārcietis kājas augšstilba muskuļa operāciju, bet viņa atgriešanās laukumā nav paredzēta ātrāk par sešiem mēnešiem. Savainojuma dēļ Girgensonam ies secen regulārais čempionāts un, visticamāk, nāksies izlaist visu sezonu.

Hokejists Zemgus Girgensons kopā ar draudzeni Keitiju

Hokejists Zemgus Girgensons kopā ar draudzeni Keitiju.

gallery icon
7

Krīgers trešdien sarunā ar medijiem atzīmēja, ka komandā visi izjūt Girgensona prombūtni.

"Raksturs, darba ētika un loma komandā, ir tas, kas padara viņu par unikālu. Visiem vajag spert soli uz priekšu un uzņemties daļu no tā, ko komandā darīja Zemgus. Rehabilitācijas laikā viņš būs kopā ar komandu, jo viņš ir ļoti svarīgs klubam. Tāds ir sports, bet mums jādodas uz priekšu un jālūko pēc citām opcijām," stāstīja Krīgers.

Jau ziņots, ka Girgensons pirmdien treniņspēlē guva savainojumu un priekšlaicīgi atstāja ledus laukumu, kreiso kāju nespējot pielikt pie ledus. Girgensons spēles laikā sadūrās ar pretinieku Railiju Šīhenu.

Zemgus Girgensons cīnās zem klajas debess NHL "Winter Classic" mačā

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda Nacionālās hokeja līgas (NHL) tradicionālajā "Winter Classic" spēlē zem klajas debess pirmdien ...

gallery icon
80

Savainojuma dēļ Girgensons nevarēs palīdzēt Latvijas izlasei vasarā gaidāmajā pasaules čempionātā. 2022.gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs paredzēts augustā.

Girgensons rudenī ar "Sabres" pagarināja līgumu uz vēl trim sezonām.

27 gadus vecais Girgensons aizvadītajā sezonā 69 spēlēs guva 12 vārtus, veica piecas rezultatīvas piespēles un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1, aizvadot savu rezultatīvāko sezonu pēdējo piecu gadu laikā. Viņš NHL 489 spēlēs guvis 61 vārtus un veicis 77 rezultatīvas piespēles.

489 spēles "Sabres" rindās ir 32. lielākais rādītājs starp hokejistiem, kuri reiz pārstāvējuši Bufalo komandu.

Bufalo komanda latviešu uzbrucēju izraudzījās 2012.gada draftā ar 14.numuru. Pirmo gadu "Sabres" paspārnē viņš nospēlēja Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandā Ročesteras "Americans", bet gadu vēlāk debitēja NHL.

"Sabres" sezonas pārtraukšanas brīdī ieņēma 13.vietu Austrumu konferencē, devīto gadu pēc kārtas neiekļūstot Stenlija kausa izcīņā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās