foto: AP/Scanpix
U-20 hokeja pasaules čempionāta finālā iekļūst Kanāda un ASV
ASV hokejisti priecājas par iekļūšanu finālā.
Hokejs
2021. gada 5. janvāris, 10:11

U-20 hokeja pasaules čempionāta finālā iekļūst Kanāda un ASV

Jauns.lv / LETA

Pirmdien pasaules junioru čempionāta hokejā Edmontonā finālā iekļuva Kanāda, kas pusfinālā sagrāva Krieviju, un ASV, kas pieveica Somiju.

Mājiniece Kanāda sagrāva Krievijas U-20 izlasi ar 5:0 (3:0, 1:0, 1:0).

Kā vēlāk izrādījās, uzvaras vārtus jau 59 sekundē guva Alekss Ņūhuks. Lai tos ieskaitītu, bija vajadzīga pauze spēlē un videoatkārtojums.

Konors Makmaikls 11.minūtē no vārtu priekšas dubultoja mājinieku pārsvaru, bet Kols Perfeti vairākumā 16.minūtē no labā iemetiena apļa rezultāta starpību padarīja graujošu - 3:0.

25.minūtē ar patālu plaukstas metienu Breidens Šnaiders panāca jau 4:0.

Krievi 37.minūtē pēc Mihaila Abramova metiena pārspēja kanādiešu vārtsargu, taču videoatkārtojums liecināja, ka tas noticis pēc atrašanās aizmugures stāvoklī, vārtu guvumu atceļot.

Savukārt perioda pēdējā minūtē Dilans Kazenss nerealizēja "bullīti", taču 89 sekundes pirms mača beigām viņš raidīja ripu tukšos krievu vienības vārtos - 5:0. Ar trim (1+2) rezultativitātes punktiem viņš arī kļuva par mača rezultatīvāko spēlētāju.

Devons Levijs Kanādas vārtos atvairīja visus 28 krievu hokejistu metienus.

Otrā pusfinālā ASV pieveica Somiju ar 4:3 (1:1, 2:0, 1:2).

Divreiz mačā somi atspēlējās, panākot 1:1 un 3:3, taču uz 76 sekundes pirms mača beigām no zonas vidus iemesto Artura Kalijeva "golu" vārtu labajā augšējā stūrī atbildēt vairs nepaspēja.

Amerikāņi vienus vārtus guva vairākumā, kamēr somi skaitlisko pārsvaru izmantoja divreiz.

ASV izlasē vēl izcēlās Alekss Tarkots 13., Džons Farinači 36. un Metjū Boldijs 37.minūtē. Somijai vārtus guva Kaspers Simontaivals 15. un 52. minūtē, kā arī Roni Hirvonens 57.minūtē.

ASV izlasē pa diviem (1+1) rezultativitātes punktiem sakrāja Tarkots un Kalijevs, bet somiem bez diviem Simontaivala vārtiem pa divām rezultatīvām piespēlēm arī Villem Heinolam un Kasperam Pūtio.

Fināls un spēle par trešo vietu notiks otrdien.

Pasaules junioru čempionāts "Rogers Place" arēnā, kur mājas spēles aizvada NHL komanda Edmontonas "Oilers", norisināsies līdz 5.janvārim.

Meistarsacīkstēs desmit komandas, kas sadalītas divās grupās pa piecām katrā, aizvadīja viena apļa turnīru, labākajām četrām iekļūstot ceturtdaļfinālā, bet piekto vietu ieguvējām čempionāts noslēdzās, jo šogad neviena no izlasēm nepametīs elites divīziju.

Latvijas junioru izlase augstākajā divīzijā iepriekšējo reizi spēlēja 2017. gadā.