foto: AFP/Scanpix
NHL vecākais hokejists Zdeno Hāra pēc 14 sezonām pametis Bostonas "Bruins"
Slovāku veterāns Zdeno Hāra.
Hokejs
2020. gada 31. decembris, 12:36

NHL vecākais hokejists Zdeno Hāra pēc 14 sezonām pametis Bostonas "Bruins"

Jauns.lv / LETA

43 gadus vecais slovāku aizsargs Zdeno Hāra, kurš ir vecākais no Nacionālās hokeja līgas (NHL) aktīvajiem spēlētājiem, karjeru turpinās Vašingtonas "Capitals" komandā.

Hāra un "Capitals" vienojušies par viena gada 795 000 ASV dolāru līgumu.

Iepriekšējās 14 sezonas Hāra pavadīja Bostonas "Bruins" komandā, bet pirms gaidāmās sezonas viņš bija brīvā aģenta statusā. Kopš 2006.gada 3.oktobra viņš bija " Bruins" kapteinis.

Iepriekšējā sezonā augumā raženais hokejists laukumā devās 68 regulārā čempionāta spēlēs, kurās guva piecus vārtus un deviņreiz rezultatīvi piespēlēja. Stenlija kausā viņam 13 dueļos bija divas rezultatīvas piespēles.

Pirms spēlēšanas Bostonā Hāra pārstāvēja arī Otavas "Senators" un Ņujorkas "Islanders" komandas. Hāram aiz muguras ir 22 sezonas NHL un viens Stenlija kauss, kas 2011.gadā tika izcīnīts kopā ar "Bruins" komandu.

2008./2009.gada sezonā Hāra tika atzīts par līgas labāko aizsargu un saņēma Norisa balvu, bet divus gadus vēlāk viņam tika izteikta atzinība par ieguldījumu ārpus hokeja. Hāra piecreiz spēlējis NHL Visu zvaigžņu spēlē.

Slovāku hokejistu 1996.gada NHL draftā ar 56.numuru izraudzījās "Islanders" komanda. Šajā laikā viņš piedalījies 1553 regulārā čempionāta cīņās, kurās guvis 205 vārtus un 451 reizi rezultatīvi piespēlējis, bet Stenlija kausā viņam 195 spēlēs ir 18 vārti un 52 piespēles.

Ārpus Ziemeļamerikas Hāra spēlējis arī Zviedrijā, Slovākijā un Čehijā. Slovākijas izlases sastāvā viņš piedalījies trīs olimpiskajās spēlēs un divreiz kļuvis par pasaules vicečempionu.