foto: Zumapress/Scanpix
No sporta diskvalificētā Krievija drīkstēs būt pārstāvēta handbola pasaules čempionātā
Krievijas izlases handbolists Aleksandrs Škurinskis.
Citi sporta veidi
2020. gada 27. decembris, 16:14

No sporta diskvalificētā Krievija drīkstēs būt pārstāvēta handbola pasaules čempionātā

Jauns.lv / LETA

Lai arī Sporta arbitrāžas tiesas (CAS) lēmums Krievijai un tās sportistiem neļauj startēt lielākajos sporta pasākumos, Starptautiskā Handbola federācija (IHF) izstrādājusi nosacījumus, kas lielvalstij jāievēro, ja vēlas piedalīties nākamgad gaidāmajā pasaules čempionātā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka CAS ceturtdien, izskatot Krievijas vērienīgo dopinga skandāla lietu, lēmusi, ka lielvalsts sporta pasākumos piedalīties nedrīkstēs nākamos divus gadus.

Līdz ar ceturtdien pieņemto CAS lēmumu kļuvis zināms, ka Krievija nedrīkstēs piedalīties Tokijas olimpiskajās un paralimpiskajās spēlēs, kā arī 2022.gada Pasaules kausā futbolā.

Tāpat noskaidrojās, ka nākamajās divās olimpiskajās spēlēs un arī visu sporta veidu pasaules čempionātos nebūs redzams Krievijas karogs, kā arī neskanēs šīs valsts himna. Krievijai arī nākamajos divos gados nebūs iespēja uzņemt nozīmīgākos sporta pasākumus.

Tikmēr IHF paziņojusi, ka sadarbībā ar Starptautisko Olimpisko komiteju (SOK) un Krievijas Olimpisko komiteju, izstrādātas vadlīnijas, kas lielvalstij tomēr sniegs iespējas piedalīties handbola pasaules čempionātā.

25.decembrī nolemts, ka Krievija pasaules čempionātā drīkstēs piedalīties ar savas federācijas vārdu, nevis nosaukumu Krievija. Tas nozīmē, ka visa turnīra laikā Krievijas handbola izlase tiks dēvētā par Krievijas Handbola federācijas (RHF) valstsvienību.

Tāpat turnīra laikā Krievijas karoga vietā tiks atainots RHF ģērbonis, kas rotās arī spēļu formas. Pretējā gadījumā krieviem uz formām jānodrukā uzraksts "neitrāls atlēts". IHF un Krievijas Olimpiskā komiteja vēl gan nav vienojušās, ko iesākt ar valsts himnas atskaņošanu, taču arī šis jautājums līdz turnīra sākumam tiks atrisināts.

Krievijas Handbola federācijas izlase nākamgad pasaules čempionātā, kas notiks no 13. līdz 31.janvārim, H apakšgrupā spēkosies ar Ēģiptes, Baltkrievijas, Slovēnijas un Dienvidkorejas komandām.

Pērn pasaules čempionātā Dānija finālā uzvarēja Norvēģiju, kamēr Krievijas izlase ierindojās 14.vietā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās