Basketbols
2020. gada 16. decembris, 10:39

Dāvis Bertāns nedēļu pirms jaunās sezonas sākuma vēl nav sācis darboties kopā ar komandu

Jauns.lv / LETA

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns ceturtdien, visticamāk, nepiedalīsies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Vašingtonas "Wizards" pirmssezonas otrajā pārbaudes spēlē, vēsta tīmekļa vietne "yahoo.com", atsaucoties uz komandas treneri Skotu Bruksu.

Jau vēstīts, ka Bertānam aizkavējās vīzas kārtošanas procedūra, kā dēļ viņš ar komandu nebija no pirmās treniņnometnes dienas. Sestdien viņš pievienojās grupu treniņiem.

"Wizards" ir tikai trīs pirmssezonas spēles, un Bertāns visticamāk izlaidīs vismaz divas no tām. Viņš svētdien Bruklinā nespēlēja un, atsaucoties uz Brūksa teikto, nav paredzēta viņa dalība arī ceturtdienas mačā pret Detroitas "Pistons".

Pēdējās dienās Bertāns ir aprobežojies ar individuāliem treniņiem, un viņš treniņos vēl nav spēlējis basketbolu pieci pret pieciem.

Bertāns gan saka, ka viņu neuztrauc atpalikšana no komandasbiedriem.

"Tāda veida spēlētājam, kāds esmu es, vienkārši jābūt pareizajā vietā un jāizdara metieni," viņš saka sarunā ar žurnālistu.

Bertāns vēl nav spēlējis kopā ar Vestbruku, iejūtoties jaunās sezonas "Wizards", taču viņu iespaido līdz šim no malas redzētais. Viņš secina, ka otro sezonu klubā esošais uzbrucējs Rui Hačimura vairāk met trīspunktu metienus un ka viņam patīk debitanta Deni Avdijas metēja potenciāls.

Ievērības cienīgs ir arī Bīla un Vestbruka tandēms.

"Jūtu, ka jau tagad starp viņiem ir lieliska "ķīmija". Rass vienmēr meklē viņu. Viņš zina, ka Bīls ir tas, kurš mums gūs visvairāk punktu. Vestbrukam viņš jāatrod tāpat kā visi pārējie. Viņš būs ģenerālis laukumā," saka Bertāns.

Vestbruks ir uzņēmies līdera lomu, kā jau minējuši citi komandas locekļi. Arī Bertāns pats to ir redzējis. Viņš saka, ka Vestbruks otrdienas treniņu pabeidza ar vēstījumu komandai: "Jums jāzina sava loma".

Bertāns skaidro, ka tas bija tāpēc, ka "Wizards" uzbrukums pirmajā puslaikā pret Rodiona Kuruca pārstāvēto Bruklinas "Nets" nedarbojās, kā nākas. Bez Bertāna, Bīla un Vestbruka jaunie spēlētāji centās būt zvaigznes un paši gribēja gūt punktus.

"Pirmais puslaiks bija neliels juceklis, jo visi, kas saņēma bumbu, centās gūt punktus," saka Bertāns.

"yahoo.com" uzsver, ka Latvijas basketbolists noteikti zina savu lomu, proti, mest no tālās distances. Tikai viņam acīmredzot būs jāgaida vēl vismaz viena spēle.

Tikmēr labas izredzes spēlēt ceturtdien ir Bredlijam Bīlam un Raselam Vestbrukam, kuriem pirmajā mačā arī tika dota atpūta.

Pēdējā pārbaudes spēle Vašingtonas klubam būs sestdien ar Detroitas "Pistons".

Jau ziņots, ka "Wizards" ar Bertānu noslēdza piecu gadu līgumu par 80 miljoniem ASV dolāru.

NBA sezona sāksies 22.decembrī, bet pirmās pārbaudes spēles notiks jau piektdien.