foto: EPA/Scanpix
Vēl astoņi NBA spēlētāji saslimuši ar Covid-19
Darbinieki uzkopj basketbola laukumu.
Basketbols
2020. gada 11. decembris, 13:20

Vēl astoņi NBA spēlētāji saslimuši ar Covid-19

Jauns.lv / LETA

Kopš 2.decembra astoņi Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājiem noteikta saslimšana ar Covid-19, ceturtdien ziņo līga.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

NBA vēsta, ka kopš 2. decembra Covid-19 testi kopumā veikti 541 spēlētājam, bet astoņos gadījumos rezultāts bijis pozitīvs.

Iepriekš NBA noteica, ka spēlētājiem, kuri atgriezušies savās komandās, jāveic Covid-19 testi. Basketbolisti pirmos Covid-19 testus pēc atgriešanās veica laika posmā no 24.novembra līdz 1.decembrim, šajā laika sprīdī saslimšanu ar vīrusu konstatējot 48 basketbolistiem.

Visi spēlētāji, kuriem noteikta saslimšana ar vīrusu, uzreiz dodas izolācijā un tur atrodas līdz brīdim, kad līga devusi atļauju atgriezties pie komandas. Par šādiem noteikumiem iepriekš NBA vienojās ar spēlētāju asociāciju (NBPA).

Svētdien komandām ļauts pulcēties uz grupu treniņiem, bet līdz šim jau aizvadītas individuālās nodarbības. Iepriekš par Covid-19 klātbūtni ziņoja latviešu pārstāvētā Vašingtonas "Wizards", kā arī Goldensteitas "Warriors" komandas.

Tāpat trīs saslimšanas gadījumi jau noteikti Toronto "Raptors" komandā, bet Portlendas "Trail Blazers" šī iemesla dēļ slēdza treniņu zāles.

Jau ziņots, ka 12.decembrī Dalasas "Mavericks" pārbaudes mačā tiksies ar Milvoki "Bucks", bet 13.decembrī savstarpēju spēli aizvadīs Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets" un Vašingtonas "Wizards", kurā spēlē Dāvis Bertāns un Anžejs Pasečņiks.

Aizvadītās sezonas noslēguma fāze norisinājās "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando. Sezonas pēdējais mačs notika 11.oktobrī, kad Losandželosas "Lakers" finālsērijā nodrošināja 4-2 uzvaru pār Maiami "Heat".