foto: EPA/Scanpix
Laksa papildlaikā teju vai dubulto iepriekš gūto punktu ražu un kaldina "Start" uzvaru
Mārtiņš Laksa
Basketbols
2020. gada 6. decembris, 23:22

Laksa papildlaikā teju vai dubulto iepriekš gūto punktu ražu un kaldina "Start" uzvaru

Jauns.lv / LETA

Latvijas izlases basketbolists Mārtiņš Laksa svētdien Polijas čempionāta spēlē guva 14 punktus un palīdzēja Ļubļinas "Start" izcīnīt uzvaru papildlaikā.

Ļubļinas "Start" mājās ar 107:101 (19:19, 23:22, 21:29, 27:20, 17:11) papildlaikā uzvarēja Bidgoščas "Astoria", kas ir viena no vājākajām komandām Polijas čempionātā.

Laksa laukumā pavadīja 39 minūtes un 50 sekundes, to laikā atzīmējoties ar 14 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām vienu rezultatīvu piespēli un vienu pārtvertu bumbu.

Basketbolists grozā raidīja visus četrus divpunktu metienus, kā arī divus no deviņiem tālmetieniem, lai arī pamatlaikā viņš septiņas reizes no distances aizmeta garām. Laksa arī nopelnīja vienu personīgo piezīmi, vienreiz uz pārkāpumu izprovocēja pretinieku un spēli noslēdza ar +/- rādītāju 11.

Pamatlaikā basketbolists izcēlās ar astoņiem punktiem, bet papildlaikā viņš iekrāja sešus. Svētdien Laksam pārtrūka trīs spēļu sērija, kurā viņš grozā raidīja visus "trejačus".

"Start" rindās Kamils Lačinskis izcēlās ar 19 punktiem, astoņām bumbām zem groziem un deviņām rezultatīvām piespēlēm, kamēr vēl 17 punktus guva arī Šērons Dorsijs-Vokers. "Astoria" komandā Korijs Sanderss guva 33 punktus un astoņreiz rezultatīvi piespēlēja.

Latviešu pārstāvētā komanda šosezon 15 mačos izcīnījusi desmit uzvaras un turnīra tabulā ieņem trešo vietu.

Polijas čempionātā šogad startē 16 klubi.