foto: LETA
Dukuri labo Siguldas trases rekordu un ieņem pirmās divas vietas pēc pirmā brauciena
Latvijas skeletonists Martins Dukurs.
Citi sporta veidi
2020. gada 27. novembris, 16:00

Dukuri labo Siguldas trases rekordu un ieņem pirmās divas vietas pēc pirmā brauciena

Jauns.lv / LETA

 Latvijas skeletonisti Martins un Tomass Dukuri ieņem pirmās divas vietas pēc Siguldā notiekošo Pasaules kausa sezonas otro sacensību pirmā brauciena.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirms šīm sacensībām Siguldas trases rekords bija Martina Dukura februārī sasniegtās 49,94 sekundes. Piektdien to par 0,15 sekundēm laboja ar pirmo numuru startējušais pasaules čempions Kristofers Groters no Vācijas.

Vēlāk par 0,24 sekundēm Grotera iespēto pārspēja Tomass Dukurs, vēlreiz labojot trases rekordu. Vēl pēc dažiem sportistiem Martins Dukurs trasi veica 49,46 sekundēs un brāļa uzstādīto rekordu laboja vēl par deviņām sekundes simtdaļām.

Pēc pirmā brauciena aiz pirmā trijnieka ir divi krievi Aleksandrs Tretjakovs un Ņikita Tregubovs, bet tālāk ar dalītu sesto vietu ir brits Markuss Vaiets un vācietis Aleksandrs Gasners.

Otrais brauciens sāksies plkst.16.45, tiešraidē to pārraidot LTV7.

Pagājušajā nedēļā savu 55. uzvaru Pasaules kausa posmos svinēja Martins Dukurs, bet Tomass ieņēma ceturto vietu. Dalītu otro vietu ieņēma vācieši Fēlikss Kaizingers un Aleksandrs Gasners.

Martins Dukurs iepriekšējā sezonā apliecināja savu dominanci uz pasaules skeletona skatuves, izcīnot divus no trim lielākajiem tituliem. Viņš devīto reizi karjerā uzvarēja Pasaules kausa kopvērtējumā un kļuva par vienpadsmikārtēju Eiropas čempionu. Pasaules meistarsacīkstēs nācās samierināties ar ceturto vietu.

Tikmēr Tomass Dukurs Pasaules kausa kopvērtējumā bija sestais. Vienīgo reizi uz goda pjedestāla viņš kāpa Siguldas posmā, kur piekāpās brālim un kļuva par Eiropas vicečempionu. Pasaules čempionātā Tomass Dukurs bija septītais.

Pirms diviem gadiem Siguldas posmā Martins Dukurs bija otrais, piekāpjoties krievam Ņikitam Tregubovam, bet Tomass Dukurs ieņēma sesto pozīciju.

Šajos posmos Siguldā startē Tregubovs un viens no Martina Dukura sīvākajiem konkurentiem Aleksandrs Tretjakovs, tāpat ledus trasē dodas pasaules čempions Kristofers Groters no Vācijas. Tiesa, nav viena no pēdējo sezonu vadošajiem skeletonistiem - Sunbina Juna no Dienvidkorejas.

Jau ziņots, ka pirms tam sieviešu sacensībās Endija Tērauda izcīnīja 11.vietu.

Sestdien un svētdien notiks Pasaules kausa bobslejā sezonas otrās sacensības.

Pasaules kausa posms Siguldā norisinājās arī 2004.gada februārī, sacensībām notiekot bobslejā sievietēm un skeletonā. Vīru sacensībās uzvaru toreiz svinēja Tomass Dukurs, kuram tā arī palikusi vienīgā zelta medaļa Pasaules kausa posmos.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Tiesa, Siguldas trase šobrīd nav piemērota bobsleja četrinieku sacensībām, tāpēc Latvijā norisinās divas vīru divnieku sacensības.

Nākamie divi posmi notiks Insbrukā, bet pēc jaunā gada ieplānots viens etaps Vinterbergā. Turpinājumā paredzēti posmi Sanktmoricā un Kēnigszē, bet sezonas noslēgums plānots marta vidū Jaņcinas trasē, kur notiks 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu sacensības. Tiesa, šī posma norise pagaidām ir zem jautājuma zīmes.