foto: Edijs Pālens/LETA
Pasaules kausa posma Siguldā rīkotāji no sportistiem un delegācijām pieprasa strikti ievērot Covid-19 ierobežojos pasākumus
Siguldas renes trasē nākamās divās nedēļas nogalēs notiks Pasaules kausa posmi bobslejā un skeletonā.
Citi sporta veidi
2020. gada 17. novembris, 16:29

Pasaules kausa posma Siguldā rīkotāji no sportistiem un delegācijām pieprasa strikti ievērot Covid-19 ierobežojos pasākumus

Jauns.lv / LETA

Siguldā gaidāmā Pasaules kausa posma skeletonā un bobslejā rīkotāji no sportistiem un delegācijām pieprasa strikti ievērot Covid-19 ierobežojos pasākumus, sarunā ar aģentūru LETA uzsvēra sacensību direktore Janika Judeika.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šajā nedēļas nogalē Siguldā norisināsies Pasaules kausa pirmais posms skeletonā un bobslejā divniekiem, bet jau šonedēļ pilnā sparā rit treniņbraucieni. Pirmdien pirmos treniņus Siguldas trasē Pasaules kausa ietvaros aizvadīja skeletonisti un skeletonistes, bet otrdien uz starta stājušies bobslejisti.

"Veicam visus drošības pasākumus, iepriekš pārbaudot personas, kas ierodas uz sacensībām. Katra dalībvalsts ierodas atsevišķos laikos, lai delegācijas nebūtu viena ar otru saskarē. Tāpat mums ir detalizēta informācija par to, kā sportisti ieradās Latvijā," stāstīja Judeika.

Kā pirmdien ziņoja Latvijas Televīzija, Covid-19 skāris arī Pasaules kausa dalībnieču delegācijas. Rīkotāji neatklāj, cik daudz un kuru valstu pārstāvjiem konstatēta inficēšanās ar Covid-19, taču Judeika norādīja, ka šie sportisti nav bijuši trasē vai tās tuvumā.

"Posma dalībniekiem, ierodoties Latvijā, ir jāuzrāda negatīvs Covid-19 tests, kas nav vecāks par 72 stundām. Pēc ierašanās Latvijā viņiem ir jāveic vēl viens tests un, kamēr nav saņemti tā rezultāti, jāuzturas savās viesnīcās. Tie pārstāvji, kuriem pēc ierašanās Latvijā konstatēta inficēšanās ar Covid-19, nav bijuši saskarsmē ar pārējiem sportistiem. Arī viesnīcas ir informētas par to, ka šīm personām jāatrodas pašizolācijā," skaidroja Judeika.

Sacensību direktore vairākkārt uzsvēra, ka rīkotāji ir nepārtrauktā komunikācijā ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC), sniedzot tam pilnvērtīgu informāciju.

"Trasē gan sportistiem, gan personālam, gan pārējām iesaistītām personām jāuzrāda negatīvs Covid-19 tests. Nepiederošas personas trasē netiek ielaistas - obligāti jābūt negatīvam Covid-19 testam un akreditācijai," atzīmēja Judeika.

Vairāku valstu komandas Covid-19 gadījumus konstatēja savās mītnes zemēs un nolēma uz Latviju nedoties.

"Bija nācijas, kas iepriekš mūs brīdināja, ka viņiem ir pozitīvi Covid-19 gadījumi, un nolēma nebraukt, rīkojoties atbildīgi un apzinīgi. Arī komandas, kurām Covid-19 konstatēts pēc ierašanās Latvijā, sadarbojas un pieņem noteikumus. Tāpat visi sportisti, kuriem bijuši negatīvi testi, ir parakstījušies par noteikumu ievērošanu, ka atradīsies tikai viesnīcā un trasē ar izņēmuma gadījumiem, kad vajag iegādāties pirmās nepieciešamības preces," atklāja Judeika.

Sacensību organizatori pēc pozitīvu Covid-19 gadījumu konstatēšanas nekavējoties informējuši komandas un Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) amatpersonas.

"No savas puses esam izdarījuši visu un pat vēl vairāk, lai atvieglotu pārējām instancēm darbu. Viss tiek kontrolēts un uzskaitīts, arī trasē viss ir augstākajā līmenī. Esam sadalījuši trasi pa atsevišķiem "burbuļiem", kas katrs atrodas savā vietā un cilvēku plūsmas nepārklājas. Visiem ir prasība valkāt sejas maskas, un, ja kāds neievēro noteikumus, mums ir tiesības pieņemt mērus," stāstīja Judeika.

Siguldā novembra pēdējās divās nedēļas nogalēs notiks pirmie divi Pasaules kausa posmi skeletonā un bobslejā divniekiem. Sacensības Siguldas trasē notiks bez skatītāju klātbūtnes.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās