foto: AFP/Scanpix
Vestbruks cerot tikt aizmainīts, Hārdens joprojām uzticīgs "Rockets"
Rasels Vestbruks pēc vienas sezonas Hjūstonā atkal ir gatavs mainīt komandu.
Basketbols
2020. gada 12. novembris, 14:55

Vestbruks cerot tikt aizmainīts, Hārdens joprojām uzticīgs "Rockets"

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Hjūstonas "Rockets" spīdeklis Rasels Vestbruks cer uz aizmainīšanu, kamēr viņa komandasbiedrs Džeimss Hārdens joprojām paliek uzticīgs "Rockets", vēsta "The Athletic".

32 gadus vecais Vestbruks pēc 11 sezonām Oklahomsitijas "Thunder" pagājušajā vasarā tika aizmainīts uz "Rockets". "The Athletic" autoru Šama Čaranijas un Kelija Iko rīcībā esošā informācija liecina, ka spēlētājs uztraucas par kluba uzņemto virzienu un vēlas pāriet uz citu komandu, kurā viņš spēlētu līdzīgu lomu, kāda viņam bija "Thunder" rindās.

Tiek lēsts, ka iespējamais maiņas darījums, iekļaujot tajā Vestbruku, pašreizējos apstākļos pirms NBA jauno spēlētāju drafta var būt ārkārtīgi sarežģīts, tajā iekļaujot vairākas drafta izvēles, lai iegūtu savās rindās bijušo Kalifornijas Universitātes Losandželosā (UCLA) izcilnieku.

"The Athletic" eksperti lēš, ka 31 gadu vecais Hārdens būs pamats "Rockets" centieniem izveidot uz čempionu titulu pretendējošu sastāvu. Viņš nesen bija iesaistīts sarunās ar Filadelfijas "76ers", taču izskatās, ka ir gatavs devītajai sezonai Hjūstonā.

"Rockets" 2019./2020. gada izslēgšanas spēļu otrajā kārtā ar 1-4 piekāpās nākamajai čempionei Losandželosas "Lakers".

Kamēr Hārdens ar vidēji mačā gūtiem 34,3 punktiem kļuva par līgas rezultatīvāko spēlētāju, bet Vestbruks aizvadītajā sezonā vidēji spēlē guva 27,2 punktus, izcīnīja 7,9 atlēkušās bumbas zem groziem un 7,0 reizes mačā rezultatīvi piespēlēja.