foto: Stanislav Krasilnikov/TASS/Scanpix
Meitas veselības problēmu dēļ Latvijas spēcīgākā futbola kluba treneris spiests pamest darbu
Krievu futbola speciālists Oļegs Kononovs pirms dara Rīgā vadīja slaveno Krievijas klubu Maskavas "Spartak".
Futbols
2020. gada 11. novembris, 13:01

Meitas veselības problēmu dēļ Latvijas spēcīgākā futbola kluba treneris spiests pamest darbu

Jauns.lv / LETA

Ģimenes apstākļu dēļ čempionvienību "Riga" pametis līdzšinējais galvenais treneris Oļegs Kononovs, trešdien vēsta klubs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka septembra vidū "Riga" komandu ģimenes apstākļu dēļ uz laiku pametis galvenais treneris Oļegs Kononovs.

Speciālists Rīgā kopš tā laika nav atgriezies, bet trešdien vienība ziņo, ka abas puses pārtaukušas sadarbību. Šāds lēmums pieņemts, jo Kononovam tuvākajā laikā nebūtu iespējas atgriezties Latvijā.

"Personīgu iemeslu dēļ, kas nav atkarīgi no manis, man nācās pamest galvenā trenera amatu. Tagad man ir jāvelta laiks savai ģimenei. Nebūtu godīgi pret klubu, personālu, spēlētajiem un līdzjutējiem, ja nevarētu veltīt komandai 100% uzmanības," sarunā ar "Riga" preses dienestu pauda speciālists.

Tikmēr "Riga" ģenerāldirektors pauda nožēlu, ka abu pušu ceļi ir šķīrušies, taču pateicās Kononovam par ieguldīto darbu.

Lai arī detalizēta informācija par Kononova situāciju ģimenē nav pieejama, Krievijas mediji iepriekš ziņoja, ka veselības problēmas piemeklējušas speciālista meitu, tāpēc viņš septembrī atgriezies dzimtenē.

Kononovs "Riga" komandu vadīja 18 spēlēs, tostarp augustā UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā pret Telavivas "Maccabi" komandu, kurai zaudēts ar 0:2.

Pēc Kononova došanās uz Krieviju, galvenā trenera pienākumus uzņēmies Mihails Koņevs, kurš šajā amatā strādāja pērn. Koņevs jau otro mēnesi pēc kārtas atzīts par "Optibet" virslīgas labāko treneri.

"Riga" pēc 25 spēļu kārtām "Optibet" virslīgas čempionātā ir pārliecinoša līdere ar 69 iekrātiem punktiem. Tuvākā sekotāja RFS aizvadījusi par maču mazāk un seko ar 60 punktiem.

Rīgas vienība ir pēdējo divu gadu Latvijas čempione.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās