foto: AFP/Scanpix
Neticams sitiens golfā: bumbiņa burtiski staigā pa ūdens virsu. VIDEO
Žona Rama un viņa kedija prieks par neticamo sitienu.
Citi sporta veidi
2020. gada 11. novembris, 10:39

Neticams sitiens golfā: bumbiņa burtiski staigā pa ūdens virsu. VIDEO

Jauns.lv

Jau ceturtdien, 12. novembrī, ASV Džordžijas štata pilsētā Augustā sāksies viens no gada četriem pasaules prestižākajiem golfa turnīriem - “Masters Tournament”. Šī sporta veida elite cītīgi gatavojas ilgi gaidītajām sacensībām.

Favorītu pulkam pieskaitāms arī spāņu sportists Žons Rams, kurš šobrīd ir pasaules ranga otrais numurs un vēlas sesto reizi vēsturē (sacensības norisinās kopš 1934. gada) uzvarētāja zaļo žaketi aizvest uz Spāniju (pēdējo reizi tas paveikts nesenajā 2017. gadā, kad triumfēja Serhio Garsija).

Žons, gluži kā citi sportisti, rūpīgi gatavojas turnīram un otrdien aizvadīja treniņu, turklāt tā bija sportista 26. dzimšanas diena.  Viņš bija pie 16. bedrītes, kurā sitiena ceļā uz mērķi ir ūdens šķērslis. Rams treniņu nolūkos veica otro sitienu no izsitiena vietas (pirmais mēģinājums bija gana veiksmīgs) un tas sākotnēji šķita pagalam nesekmīgs, jo bumbiņa lidoja ūdenī. Tomēr notika acīm redzamais neticamais – bumbiņa nevis iegrima ūdenī, bet burtiski aizlēca pa ūdens virsu un uzkrita uz grīna. Tā turpināja ripot līdz lēnā garā atrada ceļu līdz bedrītei un ievēlās tajā iekšā. Trāpījums mērķī ar vienu sitienu jeb hole-in-one.

foto: AFP/Scanpix
Žona Rama un viņa kedija prieks par neticamo sitienu.

Covid-19 pandēmija krietni ietekmējusi arī golfu, jo šīm sacensībām ierasti būtu jānotiek pavasarī, tāpat saslimšanas un drošības apsvērumu dēļ ne visa sporta veida elite šoreiz var piedalīties "Masters" turnīrā (tostarp spānis Garsija). Tas arīdzan ietekmē skatītājus, jo ierasti, pat šādos treniņos, golfa laukums ir pilns līdzjutēju, bet šoreiz Žona Rama neticamo hole-in-one manīja vien daži cilvēki.

Ja Žonam Ramam turpinās veikties, viņš reāli var pacīnīties arī par šo augstākā kaluma trofeju, jo šobrīd aizvada savas karjeras veiksmīgāko sezonu. Viņš šogad triumfējis gan prestižajos “Memorial Tournament” un “BMW Championship”, gan brīdi pabijis arī pasaules ranga līdera godā.